Balkan-Handball.com

KUP MAKEDONIJE: Eurofarm Pelister deklasirao Butel i zakazao finale sa Vardarom

Kao što se i predviđalo, u finalu Kupa Makedonije u subotu će se sastati dva najjača domaća tima, Vardar i Eurofarm Pelister. Nakon trijumfa aktuelnog prvaka nad Metalurgom, koji je domaćin završnog turnira, Eurofarm Pelister je, lakše nego što se očekivalo, savladao Butel 38:23 (16:9).

Ekipa iz Skoplja je bila ravnopravan rival desetak minuta, do rezultata 6:6, kada se razbranio Hendavi a raspucao Mandalinić, pa je sve bilo rešeno već do odlaska na odmor.

Uprkos trećem isključenju za Kušana početkom nastavka, momci Željka Babića su brzo pobegli na +9 i ubili poslednju nadu rivalu. Hrvatski stručnjak je povukao sa terena nosioce igre, ali je prednost nastavila da raste do konačnih +15.

Bojan Madžovski je bio najefikasniji u pobedničkim redovima sa sedam golova, jednim više od Mandalinića i Perića. Na drugoj strani, istakao se Mladenovski sa četiri pogotka. 

Veliko finale je na programu u subotu od 17.30.

BUTEL: Simjanovski, Mladenovski 4, Đeorgievski 2, Božinovski 3, Mitev, Spasovski, Milošeski, Mojsoski 2, B.Spasovski 3, Stojčević, Pečenkovski 1, Daskalovski, Trifković 4, Jeftić 1, Vasilevsi, Majić 3.

Sedmerci: 2/2. Isključenja: 6 min.

EUROFARM PELISTER: Maraš 3, Ojleski 1, Markoski, Madžovski 7, Kukulovski 1, Mandalinić 6, Kušan 2, Radović, Tankoski 3, Trajkoski, Perić 6, Kosteski 1, Kukoski, Velkovski 3, Gradžan 5, Hendavi 1.

Sedmerci: 6/7. Isključenja: 12 min.

Foto: Gol.mk

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *