Balkan-Handball.com

Velika utakmica Nanta, Nenadić i Korales sačuvali nadu Vespremu!

Kakvo veče u Nantu! Istoimeni tim je potpuno nadigrao Vesprem u prvoj utakmici četvrtfinala EHF Liga šampiona, u toj meri da konačan rezultat 32:28 (16:12) ne prikazuje na adekvatan način terensku dominaciju razigranih momaka Alberta Entreriosa.

Favorizovani Vesprem nije poražen dvocifrenom razlikom u Francuskoj isključivo zahvaljujući čudesnom Rodrigu Koralesu i maestralnom Petru Nenadiću, koju su sami uspeli da nekako izvuku kestenje iz vatre. 

Iako su gosti bolje počeli, Nant je sredinom prvog poluvremena počeo da igra bajkovito, razbranio se Emili Nilsen, razigrali svi igrači koji su ulazili na teren, pa je početkom nastavka na semaforu pisalo 19:12. Imali su domaći u tri navrata tokom drugog poluvremena napade za maksimalnih plus osam, ali je Korales branio sprektakularno. U moru kvalitetnih igrača, samo jedan je uspeo da pokrene ekipu Vesprema, dokazavši da je pravi lider tima. To je Petar Nenadić, koji je, u nedostatku podrške ostatka spoljne linije, bukvalno sam rešavao napade u poslednjih 20 minuta, golovima i asistencijama. Mogao je Vesprem na minus dva 13 minuta pre kraja, ali je Nilsen zaustavio kontru Makede i pokrenuo novi talas Nanta, koji je ubrzo vratio maksimalnu prednost (31:24). Ipak, tandem Korales-Nenadić, uz par grešaka mladih domaćih igrača i nepotrebnog isključenja Briea, vratio je Vesprem na mnogo prihvatljivijih minus četiri pred revanš u Mađarskoj.

Nantes – Veszprem 32-28 (16-12)

Nantes: Valero Rivera 6, Kiril Lazarov 4, David Balaguer 4, Rok Ovnicek 4, Dragan Pechmalbec 4, Alexandre Cavalcanti 3, Baptiste Damatrin 3, Aymeric Minne 2, Theo Monar 2.

Veszprem: Gasper Marguc 8, Petar Nenadic 6, Andreas Nilsson 6, Vuko Borozan 3, Kentin Mahe 2, Yahia Omar 1, Rogerio Moraes 1, Male Lekai 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *