Mihajlovski: Menadžeri predlagali, Vujović moj izbor! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Mihajlovski: Menadžeri predlagali, Vujović moj izbor!

Predsednik Vardara Mihajlo Mihajlovski govorio je na pres konferenciji kluba organizovanoj povodom angažmana Veselina Vujovića na mesto šefa stručnog štaba dvostrukog prvaka Evrope. Jednom od najupečatljivijih rukometnih ličnosti sa naših prostora, ovo će biti treći mandat u skopskom gigantu – prvi put je bio trener od 2006. do 2009, a drugi od 2011. do 2013.

-Samsonenko je napravio neverovatne rezultate u Evropi, ali je potom rešio da ode. Da ja nisam prihvatio odgovornost, klub bi nestao sa scene. Dogovor sa nekim državnim institucijama je bio da ja preuzmem klub. Sa trenerom Alušovskim imali smo četiri zacrtana cilja – fajnal-for SEHA lige, dva trofeja u Makedoniji i plasman među osam najboljih u Ligi šampiona. Od ta četiri, ostvarili smo dva, osvojivši duplu krunu. 

-Imali smo puno problema u SEHA, moraćemo dužim putem na završni turnir, preko PPD Zagreba, što znači da jedna od ove dve ekipe prvi put neće igrati u polufinalu. U prvenstvo smo igrali u promenljivoj formi, ali u najvažnijoj utakmici ubedljivo smo pobedili Eurofarm Pelister i time obezbedili titulu. U Bitolju smo potom odigrali neangažovano i izgubili. Počeli smo sa formiranjem ekipe za narednu sezonu – kao čovek rukometa, ubeđen sam da će Vardar biti dosta jači.

-Predlozi za novog trenera stizali su od menadžera. Ja sam odabrao da to bude Veselin Vujović, za kojeg dobro znamo ko je i šta je. Za sobom ima puno uspeha, naročito sa Slovenijom, a već dva puta je vodio Vardar – rekao je Mihajlo Mihajlovski.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *