Vujović: Želim Alušovskog u stručnom štabu! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanMakedonija Vujović: Želim Alušovskog u stručnom štabu!

Vujović: Želim Alušovskog u stručnom štabu!

Marko Marjanović
0 komentar

U petak, 4. juna, zvanično je počeo treći mandat Veseluina Vujovića u skopskom Vardaru. Slavni cetinjanin je predvodio najuspešniji makedonski sportski kolektiv od 2006. do 2009, a potom od 2011. do 2013. Novi-stari trener predstavljen je na pres konferenciji organizovanoj ovim povodom.

-Ovo je moja treća etapa u Vardaru, nadam se da će biti uspešna. Od mog poslednjeg odlaska iz kluba do ovog povratka, desile su se sajajne stvari. Moj odnos sa Vardarom nikada se nije menjao. U međuvremenu, dva puta je osvojena Liga šampiona, što je nezamislivo da se desi nekom timu sa balkanskih prostora u današnje vreme. Napravljen je fantastičan rezultat, Vardar je postao evropski brend za koji svi znaju. Osećam zahvalnost i čast što je Mihajlo odlučio da ja budem novi trener. Kada smo se prvi put na ovu temu, dogovorili smo se da obojica dobro razmislimo pre nego što odlučimo. 

-Jasno mi je da Vardar nije ono što je bio, ali je za mene kao trenera izazov da napravimo jedan miks u timu i ostvarimo ciljeve kluba. Ciljevi ovog kluba su uvek visoki, a ja želim ne da ih ostvarimo, već nadmašimo. Pratiću i mlađe selekcije, makedonske reprezentativce, preneću im svoja očekivanja. Smatram da ne treba dovoditi strance ukoliko imamo domaće igrače koji zavređuju šansu. Nadam se da će hala uskoro biti ponovo puna, i da će se ponovo uživati u Vardaru. 

-Sigurno sam da smo svi ovde svesni situacije. Lako se moglo desiti da Vardar danas n postoji. Mihajlo Mihajlovski je spasao klub. Moja veza sa Makedonijom i Vardarom, i dalje je ogromna. Jedva čekam da krenu pripreme – rekao je Vujović, prokomentarisao rad svog prethodnika Stevčeta Alušovskog.

-Alušovski je završio odličan posao u Vardaru. Ja želim da on bude deo mog stručnog štaba naredne sezone, ali je on taj koji treba da donese odluku. Šta god da reši, poštovaću njegov izbor – zaključio je iskusni stručnjak.

Mihajlovski: Menadžeri predlagali, Vujović moj izbor!

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball