Saopštenje za javnost RK Vardar 1961 - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanMakedonija Saopštenje za javnost RK Vardar 1961

Saopštenje za javnost RK Vardar 1961

Marko Marjanović
1 komentar

Nakon odluke EHF-a da suspenduje Vardar iz evropskih takmičenja naredne sezone, stigla je i reakcija iz redova najtrofejnijeg makedonskog kluba. Saopštenje prenosimo u celosti:

Dragi sportski prijatelji, navijači i simpatizeri RK Vardar

Nakon osvajanja duple krune u Makedoniji, sa nestrpljenjem smo očekivali početak nove sezone u kojoj ćemo ponovo igrati među najboljim ekipama Lige šampiona. Stabilnost kluba u poslednje dve sezone daje nam za pravo da se nadamo ponavljanju i poboljšanju dosadašnjih rezultata.

Nažalost, od EHF-a smo 17. juna 2022. godine dobili obaveštenje da zbog neblagovremenog izmirenja obaveza Vardar ne može da igra u Ligi šampiona sledeće sezone. U proteklom periodu od 2 god. izmirene su obaveze u iznosu od oko 2,3 miliona evra i uplaćen depozit na račun EHF u iznosu od 300.000 evra.

Dana 21.06.2022. ujutru RK VARDAR 1961 AD Skoplje podneo je prigovor EHF-u i ponudio izdavanje neopozive bankarske garancije za obaveze iznad iznosa depozita od 300.000 evra, što će biti verifikovano. Ali EHF to nije prihvatio 22. juna i potvrdio je odluku o isključenju.

U protekle 2 godine, RK VARAR 1961 AD Skoplje, uložio je sve napore da rukometni klub održi na visokom nivou, a ujedno i da vrati dugove igračima. Iako je obećana velika podrška, ona je, nažalost, izostala od onih koji su najviše obećavali i insistirali na preuzimanju upravljanja klubom.

Prilikom preuzimanja kluba u sudskom postupku u skladu sa zakonskim propisima kojim je RK VARDAR 1961 AD Skoplje, postao pravni sledbenik kluba, zvanični podaci su ukazivali na zaostale obaveze prema igračima u iznosu od 2,5 miliona evra. U vremenu svetske krize i pandemije kada se svi suočavaju sa problemima različite prirode, a uglavnom finansijski klub je uspeo da servisira stari dug prema igračima od pre nekoliko sezona kada je dva puta bio prvak Evrope.

Istovremeno da redovno servisira sve obaveze oko plata i nastupa u Ligi šampiona, gde je obično putovao čarterima koji koštaju mnogo više od redovnih linija, kako bi zaštitio zdravlje rukometaša u situaciji pandemije Covid-19.

Tačno je da je RC VARDAR 1961 AD Skoplje imao zakašnjenje u roku koji je podneo za isplatu zaostalih obaveza, pri čemu je poslednju uplatu od 500.000 evra predviđeno za isplatu do 15.05.2022. realizovano do 31.05.2022. Ovom uplatom i korišćenjem deponovanih sredstava, RK VARDAR 1961 AD Skoplje je smatrao da su zaostale obaveze pre preuzimanja kluba u potpunosti izmirene.

Do sada nijedan igrač nije podneo tužbu pred sudom u Makedoniji ili pred EHF arbitražnim sudom za iznos veći od uplaćenog iznosa.

Sastav za novu sezonu je već napravljen i s pravom smatramo da smo jači nego prošle godine. Angažovana su dovedena pojačanja kako bi se iskoračilo.

Vardar je bio i uvek će biti makedonski sportski brend. Kao takav zaslužuje podršku kada mu je najpotrebnija, jer se prijatelji poznaju upravo u takvim situacijama.

U narednih nekoliko dana imaćemo jasniju sliku situacije sa klubom, a naši naredni koraci biće objavljeni u ponedeljak kada će klub imati konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti više detalja.

Mihajlo Mihajlovski
Generalni direktor RK Vardar 1961 AD

Možda vam se dopadne

1 komentar

Demikelis 24/06/2022 - 18:59

Betcity kladjenje u gradu , pre svega utakmice seha lige, ispod hendikepa, setite se final fora Seha lige kad su igrali sa drugom postavom protiv Meskova polufinale , poraz od Vojvodine kuci pre par sezona gde su igraci Vardara govorili igracima Vojvodine hajde morate da pobedite , bio Sam na tribinama I gledao I cuo svojim usima I ocima. Ne da treba izbaciti iz Evrope treba ugasiti klub I zabraniti na 50 godina ucesce u Evropi svim makedonskim klubovima!!!

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball