Milan Jovanović IGRA posle pet godina: Život me naučio, ako budem zdrav i spreman, biće svega - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Milan Jovanović IGRA posle pet godina: Život me naučio, ako budem zdrav i spreman, biće svega

Milan Jovanović IGRA posle pet godina: Život me naučio, ako budem zdrav i spreman, biće svega

zika.bogdanovic
1 komentar

Posle gotovo pet godina rukometu se u potpunosti vratio nekada najbolji mladi rukometaš Srbije, Milan Jovanović. Dvadesetpetogodišnji levi bek iz Kruščića pored Crvenke bio je krajem prošle decenije projektovan kao vođa reprezentacije Srbije u godinama koje slede, ali povreda ligamenata kolena u plej-ofu sezone 2017/2018 dok je još nosio dres novosadske Vojvodine, operacija, komplikacije nakon nje, pa ponovni hirurški zahvati uslovili su da jedna velika karijeru na svom početku doživi nenadani pad.

Za četiri godine u francuskom Tuluzu, debitant za reprezentaciju Srbije na EHF EURO 2018 u Hrvatskoj, gde je u meču sa Islandom svojim golovima doneo preokret i plasman u glavnu fazu takmičenja, odigrao je samo dva-tri meča, ali i pored konstantnog oporavka problemi sa kolenom nisu prestali. Posle godina pokušaja da se vrati na teren, različitih tretmana, načina oporavka i treninga, nekada „vunderkind iz Kruščića“ morao je praktično da odustane od karijere i vrati se u Srbiju.

No, to nije bio kraj iako je tako izgledalo. Posle par meseci odmora usledila je saradnja sa Physio Games iz Beograda koji vodi fizioterapeut Nemanja Šećeroski, a koji se bavi primenom neurobiomehaničkih postulata, neuro limfnim metodama i uspostavljanjem neurobiomehaničkih funkcija. Posle dva meseca tretmana Jovanović se polako vratio u trenažni proces, dobio šansu za povratak u dresu šabačke Metaloplastike i to iskoristio u potpunosti na početku druge polusezone. Trener Šapčana Vladan Matić polako je uvodio u takmičarski ritam momka koji je sa Vojvodinom osvajao šampionske pehare kao još junior…

  • Osećaj biti ponovo na terenu je neopisiv. Toliko dugo sam čekao da zaigram ponovo da se ta nestrpljivost i vidi na terenu u ovim prvim utakmicama. Potrebno mi je vreme da sve dođe na svoje. Telo mora da se navikne na specifičan napor kakav iziskuju utakmice. Na početku me je sve bolelo, ali najvažnije je da je sa kolenom sve u redu i da mi ono ne pravi probleme kakve sam imao. Veliku zahvalnost dugujem Nemanji koji radi sa mnom i dalje. Mislim da smo napravili veliki pomak u kratkom periodu. Hvala ljudima koji su me podržavali, roditeljima, prijateljima, Milanu Jokiću koji je bio uz mene svih ovih godina. Uzbuđen sam što sam ponovo rukometno živ. Ne razmišljam preterano o budućnosti, samo mi je bitno da sam na parketu. Život me je naučio da ne gledam previše unapred. Ako budem zdrav i spreman, biće svega.

Jovanović je na poslednja dva meča sa Kikindom i Partizanom postigao 11 golova.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Jovan Mjerimačka 09/03/2023 - 09:16

Veoma me raduje Milančetov povratak na rukometni teren .Dobar čovek,vrhunski igrač. Milanče srecno.Meri

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball