Balkan-Handball.com

Mladen Rakčević rezignirano o reprezentaciji: Možete li se pogledati u oči?

Bivši kapiten reprezentacije Crne Gore Mladen Rakčević ostao je rezigniran izostavljanjem sa spiska Ljubomira Obradovića bez obrazloženja pred nastupajuće duele u kvalifikacijama za EURO 2016 u Poljskoj.

– Kad sam vidio spisak rukometne reprezentacije Crne Gore za predstojeće mečeve kvalifikacija, prvo što mi je palo na pamet je da je ipak bio 1. april. Iskren da budem očekivao sam da će me neko pozvati da mi saopšti razloge zašto nijesam u reprezentaciji. Ipak sam tamo od prvog dana i mislim da i ja, i jos par momaka, koji takođe nijesu pozvani, a žele da igraju za reprezentaciju, zaslužujemo da čujemo razloge zašto nijesmo tamo. Na prošlom okupljanju, takodje, nijesu kontaktirali ni mene ni moj klub, a nezvanično je rečeno kako sam povrijedjen i da ne mogu igrati, iako sam teoretski mogao biti u sastavu za meč sa selekcijom Srbije.Ne želim da uzlazim dublje u razloge zašto nijesam pozvan, bez lažne skromnosti mogu reći da i dalje zaslužujem da budem u reprezentaciji, igram na najvećem nivou, za dobar klub i osjećam se odlično. Pitali su me novinari da li sam razočaran…!?
Da bi bio čovjek razočaran moraš prvo voljeti i poštovati te osobe koje ti nešto naprave. Razočarenje nije prava riječ, meni je jako krivo jer je igranje za reprezentaciju meni bio dječački san, da pjevam himnu ispod svoje zastave, da reprezentujem zemlju koju najviše volim. Krivo mi je zbog ljudi koji me zovu i pitaju da li ja uopšte želim da igram za reprezentaciju….I zato imam potrebu sve ovo da kažem, jer reprezentacija meni i mojoj porodici nije služila za bilo koje benifite, vec sam dolazio i igrao za nju čisto iz emocija i patriotizma!
Ne želim niko da me pogrešno shvati da se sa ovom izjavom namećem bilo kome, a ponajmanje sadašnjem selektoru, čak mi je i napravio uslugu jer ću imati dovoljno vremena da se odmorim i spremim za napore koji me očekuju u klubu, ali po meni ovo je nepravda i za mene i za još par momaka, a kad te istina gura u ledja, apsolutno rušiš sve prepreke.
Nijesam čovjek koji će čekati neki neuspjeh pa onda uzeti za pravo da priča, već sad želim da kažem da je moje mišljenje da se medalje (pobjede) ne kupuju već osvajaju. Velika je razlika!
Momke koji su uzeli naše pasoše ne krivim, naprotiv, neki od njih su moji veliki prijatelji, oni su imali svoje interese i došli su da igraju za Crnu Goru. Samo želim da kažem da ima puno momaka koji su preskočeni iz neznanih razloga, koji igraju u najbolje lige po Evropi.
Citiraću velikog Željka Obradovića:
“Svako jutro prije nego što krenem na trening idem u kupatilo i brijem se. U tom trenutku moram pogledati u ogledalo i sebi u oči. Ja sebi mogu pogledati u oči! Možete li vi!?”
Na kraju ja neću njima poželjeti sreću, već NAMA, jer moju pripadnost toj reprezentaciji i svojoj državi ne mogu oduzeti pojedinci poput selektora i njegovih saradnika, a kad većina njih podju, ja cu i dalje biti tu jer namam drugu domovinu”,napisao je na svom fejsbuk profilu Rakčević.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *