Naumče Mojsovski: San mi je da zaigram u Partizanu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Naumče Mojsovski: San mi je da zaigram u Partizanu

Naumče Mojsovski: San mi je da zaigram u Partizanu

zika.bogdanovic
3 komentari

U razgovoru za MONDO, makedonski reprezentativac, Naumče Mojsovski, objasnio je i čini se, zaključio svaku dalju priču oko svoje klupske navijačke pripadnosti.

– Nije nikakva tajna da navijam za Partizan. To je porodična tradicija i od kada znam za sebe crno-bela boja mi je u srcu. Prvu put sam bio na utakmici Partizana 1987. na JNA, igrao se derbi sa Crvenom zvezdom, ne znam kako se završio, ali znam da se tada stvorila neraskidiva veza – rekao je Mojsovski i nastavio sa pričom o Partizanu:

„Nove generacije to ne mogu da razumeju. Odrastao sam u staroj državi, imao sam izbora za koga da se opredelim i smatram da je normalno što navijam za Partizan. U Makedoniji ima puno navijača Crvene zvezde, Hajduka, Partizana… Recimo, veći deo Skopljanaca je za Zvezdu, a Bitolja za ‘parni valjak’. Navijači koji se bune ne mogu da shvate kako to da podržavamo Partizana kada su Grobari istakli transparent ‘Kosovo je Srbija – Makedonija je Grčka'“.

Mojsovski ne krije želju da jednog dana zaigra u Partizanu:

– Za mene bi ostvarenje tog sna bilo da odigram barem jednu sezonu u dresu Partizana. To bih učinio za džabe, bez novca… Kada sam bio gost u popularnoj emisiji kod učesnika poslednje ‘Farme’ Žarka Berbera, pitao me je šta nikada ne bi uradio u životu, a ja sam mu odgovorio da nikada ne bih obukao dres Crvene zvezde – rekao je Mojso i nastavio:

– Kad god mi se ukaže prilika dođem da bodrim Partizan. Vrlo često sam u Beogradu… Ove godine smo imali pripreme na Zlatiboru, iscenirao sam povredu samo da bih došao u Beograd, kao na preglede, a u stvari želeo sam da gledam derbi. Po mene su na Zlatibor došli drugovi iz Skoplja, pa smo zajedno išli na utakmicu. Inače, malo, malo pa sam kod doktorke Marijane (smeh).

VANČO I STANKE – ZVEZDAŠI

– On kaže da ne razume to sa Delijama i Grobarima, ali da ističe da je navijač Crvene zvezde. Ipak, mi u Metalurgu imao jednog velikog zvezdaša, to je Vančo Dimovski. Nisu samo mene snimili na utakmici u Beogradu, i njega su. Nedavno je uhvaćen kada je u paketu došao da gleda košarkaše Zvezde protiv Panatinaikosa i fudbalski derbi sutradan – „odao“ je svog klupskog druga Mojsovski.

Možda vam se dopadne

3 komentari

Skopje 28/11/2013 - 15:58

Izmislici ,izmislici i samo izmislici.Samo da se napise nesto kolku da se zanimava narod,a posledicite od ovie nevistini ke si gi trpi Naumce ,ni kriv ni dolzen…

Odgovori
Vardar fan 02/12/2013 - 14:41

Pa idi igraj koj ti brani :D

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball