Pred balkansku bitku u Al Sadu (17), Naumče Mojsovski: U grudi pa ko bude bolji... - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 Pred balkansku bitku u Al Sadu (17), Naumče Mojsovski: U grudi pa ko bude bolji…

Pred balkansku bitku u Al Sadu (17), Naumče Mojsovski: U grudi pa ko bude bolji…

zika.bogdanovic
0 komentar

Makedonija ponovo može da računa Naumčeta Mojsovskog. Jedan od najvažnijih igrača u ovoj generaciji makedonskih rukometaša, preživeo je tešku 2014. godinu, dug oporavak od povrede kolena zbog koje je propustio i EURO 2014 u Danskoj, ali je već start turnira u Kataru, potvrdio da je Naumče onaj stari, koji kidiše na gol i pronalazi rupe u odbrani rivala, gde ih drugi ne vide. Meč sa BIH (19) je prva šansa da Makedonci dođu do osmine finala, a zato će biti potrebno imati mnogo ozbiljniji pristup nego protiv Irana:

– Mislili smo da su malo slabiji, to nam je očigledno bilo u glavi. Odrazilo se na našu igru, zabijali su nam golove odakle su stigli. Primili smo 31 gol i to ne sme da se ponovi, posebno situacija u kojoj nam daju golove iz kontranapada. Ako želimo veliki rezultat, takve stvari moramo da sprečimo. Protiv Tunisa smo bili dobri u oba pravca.

Krenuli ste u nešto izmenjenoj postavi. Da li je recept da uvek kreće „prva“ postava, kako bi se protivniku stavilo do znanja da je pristup maksimalan?

– Ne mora to da znači. Ne postoje više slabi protivnici. Nema Velike Britanije ovde, ekipa koje dolaze da ne izgube više od 40 razlike. Azijati i Afrikanci su naučili da igraju rukomet. Samo glava mora da nam bude čista. Ne smemo više da ulazimo labave u utakmice koje nam znače. Od sada nam je svaka utakmica kao finale. Set lopta je protiv Bosne.

Bosanci su defanzivna ekipa…

– Odigrali su odlično prvo poluvreme protiv Austrije. Jako u odbrani, sigurno u napadu. Glomazni su u odbrani sa Prceom, Terzićem, vrlo su ozbiljna ekipa. Ako uđemo kao protiv Irana, biće problema.

Ovo će biti i prvi balkanski derbi na turniru…

– Ne očekujem jurnjavu po terenu, nego klasičnu utakmicu vezanu za naš mentalitet. U grudi, pa ko je bolji i srećniji, dobiće.

Vratio se iz teške povrede zbog koje si propustio gotovo čitavu 2014. godinu. Kako si zadovoljan svojom formom?

– Prvu utakmicu sam odigrao korektno, to mi je bilo najvažnije. Sve loše je iza mene.

OVO JE NAŠ ZENIT

Najstarija ste ekipa na prvenstvu…

– U zenitu smo, možda možemo još nešto malo, ali nalazimo se na vrhuncu. Zato ne smemo sebi da dozvoljavamo neke kikseve, koji bi mogli da nam ugroze plasman. Naš cilj je četvrtfinale, koje garantuje kvaliikacije za Olimpijske Igre. Ova generacija je to zaslužila. Već petu godinu je na velikim takmičenjima. Zaslužili smo plasman u Rio, gde bi bili prva makedonska selekcija u reprezentativnim sportovima u istoriji države. Svi živimo taj san.

Da li pratiš ostale rezultate po grupama. Svi bi nekako da zaobiđu Katar u osmini finala, jasno je, ne zbog rukometa…

– Ne zbog rukometa, sigurno. Ono što smo videli od njih za sada, rekao sam već, svi bismo ih priželjkivali da nisu domaćini. Ne znam dokle može IHF da im pomaže. Nadam se da ćemo ih izbeći, ali ako dođu, nema predaje.

Hrvati kao favoriti u grupi?

– Koliko pamtim, Hrvatska uvek igra sa rezervom na startu turnira. Nije merilo, igraju koliko im treba. Nisu ono što su bili nekada, ali su prvi favoriti za osvajanje grupe – zaključio je Mojso.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball