Ne stišava se bura oko "inkognito derbija", Tamše: Veće šanse u Severnoj Koreji nego u Zagrebu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Ne stišava se bura oko „inkognito derbija“, Tamše: Veće šanse u Severnoj Koreji nego u Zagrebu

Ne stišava se bura oko „inkognito derbija“, Tamše: Veće šanse u Severnoj Koreji nego u Zagrebu

zika.bogdanovic
0 komentar

Ne stišavaju se mediji i akteri posle „inkognito derbija“ Hrvatske između Zagreba i Nexe-a, jedinog meča dve najbolje ekipe u jednoj evropskoj državi koji nisu mogli da gledaju ljudi putem velikih ili malih ekrana. I dok rukometna javnost u Hrvatskoj, ali i u regionu i šire, nagađa ko je smislio „savršen zločin“ gašenja kamera u Zagrebu, na meču koji je završen 25:16 za PPD, trener Našičana Branko Tamše je veoma slikovito to objasnio u razgovoru za slovenački Sportklub.

“Ovo je stvarno specifična utakmica. Da sumiramo – u subotu bismo imali više mogućnosti za igranje rukometa u Sjevernoj Koreji nego u Zagrebu. Takve stvari su nezamislive. Branim tezu da sport mora biti za ljude, a u 21. stoljeću mi je neprihvatljivo da su kamere u dvorani zabranjene. Znalo se kako utakmica mora završiti i znalo se da razlika mora biti što veća kako bi naše riječi nakon utakmice ne bi imale težinu.”

“Istina je da nismo bili na pravoj razini, ali i zato što nismo ni imali priliku igrati rukomet. Svaki naš napad bio je zaustavljen pri prvom kontaktu, a nakon nekoliko prekida brzo je uslijedila podignuta ruka koja nas je tjerala u nemoguće udarce. Svaki naš brzi napad bio je vraćen. S druge strane, Zagrebu je sve bilo dopušteno. Napad je trajao do gola, suci su previdjeli četvrti, pa i peti korak.”

“Izgubili smo ovu utakmicu s velikom razlikom, ali to nije pokvarilo sjajnu atmosferu u svlačionici. Još uvijek smo u igri na tri fronta. Idemo korak po korak. Znamo da će prije svake utakmice sa Zagrebom uvijek biti puno polemika. Malo sam otvorio dušu u ovom razgovoru, ne želim previše pričati o tome s hrvatskim medijima. Zbog tih stvari imamo sve više simpatizera u Hrvatskoj. Sve je više onih koji otvaraju oči. Zagreb je kvalitetna momčad, momčad s tradicijom. Već smo pobjedom u Našicama dokazali da možemo parirati njima, bez obzira na sve.”

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball