ODLAZAK DISKRETNOG HEROJA: Marin Šego završio karijeru: Trajalo je dugo... - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan ODLAZAK DISKRETNOG HEROJA: Marin Šego završio karijeru: Trajalo je dugo…

ODLAZAK DISKRETNOG HEROJA: Marin Šego završio karijeru: Trajalo je dugo…

zika.bogdanovic
0 komentar

Završena je još jedna velika karijera. Dugogodišnji hrvatski reprezentativac, 39-godišnji Marin Šego, odbranio je svoj poslednji meč u porazu Gepingena od Gumersbaha u poslednjem kolu nemačke Bundeslige i rekao „zbogom“. Tiho, neprimetno, sa scene je sišao jedan od momaka koji je godinama strpljivo gradio svoju karijeru, došao do najvećih visina i najvrednijih rezultata. Iz rodnog Međugorja, preko Izviđača,Mostara, Čakoveca, Zagreba, Visle, Kielcea sa kojim je osvojio EHF Ligu šampiona u čudesnom finalu sa Vespremom 2016. godine u Lanxess Areni, Pik Segeda, Monpeljea i Gepingena, trajala je priča jednog od najboljih hrvatskih čuvara mreže u XXI veku.

Priča sa reprezentacijom zaokružena je osvajanjem srebrne medalje na EHF EURO 2020 u Stokholmu, poslednje za Hrvatsku, u čemu je Šego imao važnu ulogu.

– Trajalo je dugo, skoro 22 godine profesionalne karijere. Petnaest godina sam nastupao u Ligi šampiona, četiri godine EHF Lige Evrope. Počeo sam da se bavim rukometom sa devet godina. Prošao sam šest liga, promenio puno država, trenera, što se kaže, bio svugde i video svašta. Puno faktora je uticalo na odluku da stavim tačku. Porodica se puno puta selila zbog mene. Želeo sam i da se deca vrate i završe školu ovde, da budemo svi zajedno u Međugorju. Prezadovoljan sam urađenim. Hvala svima koji su se našli na tom putu – rekao je Marin Šego, novopečeni „rukometni penzioner“, za Balkan-Handball.com.

Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball