Đorđe Ćirković za Magazin 40x20: Partizan će biti mnogo kvalitetniji od leta - Balkan-Handball.com
Naslovna Intervju nedelje Đorđe Ćirković za Magazin 40×20: Partizan će biti mnogo kvalitetniji od leta

Đorđe Ćirković za Magazin 40×20: Partizan će biti mnogo kvalitetniji od leta

Ne može da služi samo kao razvojni klub od koga se uzima kad šta kome treba...

zika.bogdanovic
0 komentar

Magazin 40×20, projekat Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije, doživeće svoje 21. izdanje tokom Centralnog seminara ZT RSS koji se tradicionalno održava u kragujevačkim Šumaricama narednog vikenda. Predavači će biti profesor Dr Vladimir Koprivica, Dr Marko Isaković i Dr Đorđe Ćirković, a trener Partizana dao je i opširan intervju za novi broj magazina o kome je uredniku Balkan-Handball.com Žiki Bogdanoviću, govorio o sezoni crno-belih i raznim rukometnim temama.

  • Pitali su me čelnici kluba da li je ono što smo obećali ispunjeno? Rekao sam da jeste. I sada u prelaznom roku je ispunjeno. Od leta ćemo imati ekipu koju je selektirao stručni štab. Selektirano je na način da igramo u više brzina, raznovrsnije, sa 8-9 bekova, da držimo ritam, igraćemo na razne načine sa čvršćom odbranom i bržim krilima. Sve što nismo mogli ove sezone. Sada mi je u rukama mnogo kvalitetniji tim. Sa Kupom smo obezbedili da otvaramo sezonu sezonu borbom za trofej. Samim tim imaš šansu da kreneš dobro. Imaćemo tim koji je konkurentan za sve, Partizan mora da prati ono što Vojvodina radi, da to stigne u jednom trenutku, a da se u drugim timovima razvijaju igrači. Partizan nije klub koji treba da funkcioniše kao razvojni tim kompletno, a da nas gledaju iz Francuske i Nemačke, i kupuju od nas kada im šta treba. Naravno da će biti prostora da se razvijaju mladi igrači, ali najbolji mladi pre svega treba da dođu u Partizan. Od toga će benefit imati reprezentacija. Kojadinović i Zečević, koji ne uzmu trofej dok su u Partizanu, onda je to problem kada se lomi na jednu loptu u reprezentaciji. Ranije nikada nisu dobili penal-seriju, a kako je završnica sezone tekla, čak smo se i šalili onako umorni, daj samo da dođemo do penala, to ćemo dobiti. Menjaju se stvari, radimo neke stvari. Kroz te finalne utakmice tačno se vidi ko je gde. Ideja je da bude jedan iskusan i jedan mlađi igrač na poziciji. Transfer znanja je mnogo važan. Mnogo je važnije da mlađi igrač gleda u starijeg nego što mu ja nešto govorim. On vidi tog starijeg kako trenira, kako se ponaša, kako radi fitnes…

PARTIZAN PODIGAO LESTVICU: Mnogo novih imena stiže na Banjicu

Da li je Super liga u ovom trenutku podsticajna za razvoj mladih igrača? Vladan Matić je izjavljivao da stil i intenzitet igre koju on želi da nametne, jako je teško sprovesti, s obzirom na kvalitet i mentalitet većine klubova…

  • Da smo odigrali više mečeva sa prvih 5-6 ekipa, tu bih video veće benefite nego ove mečeve sa ekipama iz donjeg dela. Zbog stila igre koji postoji, ni mi na kraju ne ličimo ni na šta. Uđe nervoza, iako je izvesnost konačnog rezultata ogromna. Bolje da se taj kvalitet prenese gore i igra više uz uvažavanje interesa za razvoj centara. Ako svi prave izmene, nisu nam potrebne tri godine da ih i mi napravimo. Ako je plej-in postao standard, odmah ga ubaciš jer bi dobio na regularnosti i zanimljivosti. Koliko ekipa u maju nema nikakvih briga osim Uba i Vranja, odnosno Metaloplastike i Vojvodine? Da je postojao plej-in, ni devetoplasirani se ne bi oprostio od plej-ofa. U jednom danu bi se borio od ispadanja do plej-ofa. Bio bi to bolji sportski proizvod, bolji igrači i klubovi – rekao je Ćirković u delu intervjua.

Za novi format igranja Super lige založio se i direktor RK Vojvodina, Darko Jevtić, u razgovoru za Balkan-Handball.com prošle nedelje.

Sve brojeve magazina 40×20 možete skinuti besplatno sa sajta Zajednice trenera RSS.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball