"ODLAZAK PETRA PANA": Petar Nenadić završio karijeru! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan „ODLAZAK PETRA PANA“: Petar Nenadić završio karijeru!

„ODLAZAK PETRA PANA“: Petar Nenadić završio karijeru!

zika.bogdanovic
1 komentar

Petar Nenadić objavio je da završava rukometnu karijeru!

Jedan od najboljih srpskih rukometaša u XXI veku, dečko neslućenih potencijala koji je igrao na najvišem mogućem nivou noseći dresove Fukse Berlina i Vesprema unazad desetak godina, odlučio je da okači patike o klin u 38. godini.

Momak iz generacije 1986, čuvene po osvajanju kadetskog evropskog i svetskog zlata, poslednji angažman imao je u Saudijskoj Arabiji, gde je proveo par meseci tokom prvog dela sezone.

Nenadić je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi sa kojom je kao 18-godišnjak nastupao u EHF Ligi šampiona u sezoni 2004/2005. Od 2007. godine započela je internacionalna karijera, prvo u Alhesirasu, a onda i Barseloni. Povreda kolena nacrtala mu je dalji put, pa je tako krenuo u Pik Seged, zatim mađarski Holstebro, gde je doživeo pravi reset i od kada je karijera krenula na bolje. Godine u poljskoj Visli, Fukse Berlinu sa kojim je osvojio IHF Super Globe i bio najbolji strelac Bundesliga,  mađarskom Vespremu u čijem je dresu igrao finale EHF Lige šampiona, a na kraju sezone 2022/2023 i Pari Sen Žermenu, potvrdile su njegov neverovatan talenat.

Sa reprezentacijom je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2012. u Beogradu.

Kao Balkan-Handball.com bili smo svedoci svih uspona i padova u karijeri jednog velikog i nesvakidašnjeg igrača.

Petre, uživaj u penziji.

Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Možda vam se dopadne

1 komentar

Jagodinac 13/06/2024 - 16:31

Steta. Nedistajace njegove strucne analize poraza. Nadam se vec ce neko da mu ponudi da bude komentator ili strucni saradnik za analize buducih poraza i razocaranja.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball