RK Alkaloid obeležio trofejnu godinu: Naša misija su budući makedonski reprezentativci - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan RK Alkaloid obeležio trofejnu godinu: Naša misija su budući makedonski reprezentativci

RK Alkaloid obeležio trofejnu godinu: Naša misija su budući makedonski reprezentativci

zika.bogdanovic
0 komentar

RK Alkaloid, već u drugoj godini svog postojanja, osvojio je jedan od dva najvrednija pehara u makedonskom rukometu – nacionalni Kup. Ambiciozni projekat započet u „Autokomandi“, u kome su snage udružili predsednik farmaceutskog giganta Živko Mukaetov i najveći makedonski sportista svih vremena Kiril Lazarov, počeo je da daje rezultate uprkos činjenici da je klupska filozofija i dalje usmerena na razvoj domaćih igrača.

Sezonu su na prigodnom koktelu sumirali predsednik kluba Goran Minov i trener Kiril Lazarov:

„Završili smo sezonu koja je bila posebna za nas po mnogo čemu, jer smo imali mnogo novih izazova. Pred nama su bili novi momenti, kao što je nastup u Evropi, koji je pored sportskog i rezultatskog dela zahtevao drugačiji organizacioni pristup. Naš seniorski tim je uspešno nastupio u EHF Evropskoj ligi gde smo igrali protiv renomiranih protivnika i osvojili prve bodove. Uspešno i na visokom nivou smo odigrali tri evropske utakmice i taj organizacioni deo prošli sa visokim rezultatom, što je za nas bio veliki test. Na domaćoj sceni izborili smo plasman u Evropu, a posebno zadovoljstvo je osvojeni Kup Makedonije. Posebno smo zadovoljni uspehom omladinskih kategorija, u kojima smo postali prvi u pionirskoj, kadetskoj i omladinskoj kategoriji. Mukotrpnim, ali strateški uspešnim radom izgradili smo sistem u koji se svi uklapaju. Uspeli smo da rukometašima usadimo pobednički mentalitet, što nam je donelo uspeh. Naša misija je da obezbedimo buduće makedonske reprezentativce koji će usrećiti Makedoniju u sportu broj jedan za nas. Posebnu zahvalnost želim da izrazim Alkaloidu AD Skoplje i Živku Mukaetovu, koji su nam, kao glavni sponzor, omogućili ove odlične uslove za rad. Takođe, veliko hvala stručnom štabu na čelu sa Kirilom Lazarovim kao i rukometašima koji su dali sve od sebe da ova sezona bude najbolja i najuspešnija za nas do sada. Hvala kolegama, medijima i navijačima koji su bili velika podrška“, rekao je Goran Minov.

Trener ekipe Kiril Lazarov govorio je o izazovima kroz koje je ekipa prolazila ove sezone i najavio narednu sezonu u kojoj će klub težiti iskoraku kako u domaćem prvenstvu tako i na evropskoj sceni.

„Klub je formiran pre tri godine, ali smo izabrali onaj teži, ali znam da je to pravi put, iako se suočavamo sa mnogo prepreka. Izabrali smo makedonski put, dobro radimo za klub, za državu, za makedonski sport i makedonski rukomet. Nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti tim putem, iako to neće biti nimalo lako, jer makedonska liga raste iz godine u godinu. Ove sezone smo imali dominantan učinak u prvom delu, završili smo sa 14 pobeda u 14 mečeva, a onda smo uspeli da osvojimo titulu u Kupu u kojem smo za manje od 72 sata pošteno i predano savladali dva najkonkurentnija timovima. Za nas je veliki uspeh i velika satisfakcija za budućnost što treba da nastavimo tim putem i da verujemo, ali da u isto vreme znamo da će put biti još teži. Završili smo treći u plej-ofu, otišli ​​smo u Evropu, za nas je EHF evropski kup pravi i nadam se da ćemo tamo biti konkurentniji i proći još kola. Ali moram da istaknem da mi je posebno drago što smo uspeli da ostvarimo uspeh u omladinskim kategorijama. ubuduće apelujem na rukovodstvo kluba da još više ulaže u ove kategorije jer je to budućnost makedonskog rukometa. Apel ostalim klubovima da nas ne vide kao takmičare, već da ulažu u mlade igrače, jer jedino tako rukomet može da zadrži primat sporta broj jedan u Makedoniji“, rekao je Kiril Lazarov.

Alkaloid će naredne sezone igrati u EHF Kupu kao trećeplasirana ekipa u makedonskom šampionatu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball