Balkan-Handball.com

ODLIČAN MEČ U NOVOM SADU: Mandalinić presudio Vojvodini

Zagreb je preživeo Novi Sad. Upozoravao je Boris Dvoršek svoje momke da bi gostovanje u „Slanoj bari“ moglo da bude nezgodno, naročito posle napornog vikenda i poraza od Vesprema, i bio je u pravu. Zagrepčani su naleteli na inspirisanu Vojvodinu 29:27 (14:12), koja je igrala na gornjoj granici svojih mogućnosti i umalo napravila iznenađenje. Sva tri boda je gostima obezbedio raspucani Stipe Mandalinić golom 35 sekundi pre kraja za konačnih 29:27, što je bio njegov šesti pogodak (prvi postigao u 39. minutu).  Nešto ranije, Dušan Šipka je smanjo na minus jedan, nakon čega je Dvoršek morao da pozove tajm-aut, sa koga je dogovor urodio plodom…

STATISTIKA

A početak nije obećavao kvalitetan duel u Novom Sadu. Smušen napad domaćih, kažnjen je ubitačnom kontrom gostiju. Na semaforu je istekao tek treći minut uz 0:4 za Zagreb, kada je Momir Rnić pozvao svoje momke, ne bi li sprečio brodolom. U tome mu je pomogao odlični Miroslav Kocić, koji je za početak meča uhvatio par kontri Lovri Mihiću, kao i penal Zlatku Horvatu, ulivši samopouzdanje svom timu. Razigrao se srednji bek Saša Marijanac, Vojvodina je uhvatila priključak na 3:5, pa na 7:9, a tako se otišlo i na odmor – 12:14.

Drugo poluvreme je otvorio raspoloženi Josip Valčić, koji je bio preteča serije Stipeta Mandalinića, junaka pobede. Sa druge strane, mešao je karte Momir Rnić pokušavajući da zadrži visok nivo igre. U tome su mu pomogli Milan Mirković i Miloš Barišić, najraspucaniji u bekovskoj liniji, uz hladnokrvnog Šipku.

Upravo je Barišić postigao gol za 22:23 u 50. minutu i uveo meč u neizvesnost. Imao je Zagreb 26:23 u 54. minutu, ali se „Lale“ nisu predavale do krja. Barišić, pa Nikolić, stiglo se do 26:27. Marino Marić je povisio na 28:26, a zatim Ivan Stevanović uhvatio „živu“ omogućivši svom timu da napada za +3 na minut i po pre kraja.

Spetljali su se Zagrepčani, lopta je u kontri završila u mreži Stevanovića preko Šipke. Na 50 sekundi pre kraja, Dvoršek je pozvao na poslednji dogovor, a onda Mandalinić rešio sve dileme…

One Comment

  1. Janko Skopljanac

    24/10/2013 at 04:51

    Bravo za Vojvodinu

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *