Oproštaj Petra Nenadića od srpskog dresa: Srećno orlovi moji! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Oproštaj Petra Nenadića od srpskog dresa: Srećno orlovi moji!

Oproštaj Petra Nenadića od srpskog dresa: Srećno orlovi moji!

zika.bogdanovic
0 komentar

Srpski reprezentativac Petar Nenadić oprostio se od dresa sa nacionalnim grbom. Osvajač srebrne medalje u generaciji koju je predvodio Veselin Vuković na Evropskom prvenstvu 2012 u Beogradu, rešio je da završi reprezentativnu karijeru.

  • Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna. Bilo je mnogo lepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači. Ne postoji ni jedan konkretan razlog za moju odluku, osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje, vreme je da mesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza. Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenera na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače, oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe. Uvek ću i svim srcem, gde god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelje, braću… Srbija je moja zemlja, taj najsvetiliji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generavije. Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta – napisao je Petar Nenadić u oproštajnoj poruci.

Momak rođen 1986. godine u Beogradu osvojio je kadetsko evropsko i svetsko zlato sa svojom generacijom. Na velikim seniorskim takmičenjima debitovao je 2010. godine. Za „orlove“ igrao je i na EURO 2012, SP 2013, EURO 2014, EURO 2016 i EURO 2018.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball