Balkan-Handball.com

„Orlovi“ i bez Ivana Stankovića – Vuković pred BiH (ned,17): „Idemo da damo sve od sebe“

Veselin Vuković

Selektor reprezentacije Srbije, Veselin Vuković, ostao je i bez osmog igrača iz olimpijskog sastava „Orlova“ proteklog leta. To je desni bek Ivan Stanković, čija je povreda ipak dovoljno ozbiljna da onemogući njegov nastup u „Skenderiji“ u nedelju od 17 časova.

– Planirano je bilo da putujemo sa 17 igrača. U Nišu je ostao Đukić, upada Markez, koji će dobiti šansu svih 60 minuta. U zadnjih čas se iskomplikovala situacija sa Stankovićem i najbolje je da mu ne pogoršavamo povredu, već da se vrati u istom stanju u klub, u kojem je i došao na okupljanje. Ne želimo da ga izgubimo za januar. Ima hroničnu upalu pubične kosti i probleme sa preponama. Umesto njega, skinućemo Zelenovića. Za Beograd se vraća i Radovanović.

 

Bilo je teško protiv Rusa bez sedam igrača iz Londona, ali na kraju su važni bodovi osvojeni…

– U Nišu smo dobili i rezultat one akcije u Nemačkoj, gde smo proširili konkurenciju za svako mesto u timu. To je veća stvar i od same pobede nad Rusijom. Sada nas čeka još jedan, teži meč, zato što igramo u gostima. Znamo sve specifićnosti, s obzirom na sve što se dešavalo u nekoj bližoj prošlosti, a i vodimo nekolicinu mladih igrača, koji nikada nisu osetili takvu atmosferu. Međutim, idemo i tamo sa istim ciljem, da uz taktičku disciplinu i poštovanje reprezentativnog dresa damo sve od sebe.

Da li je težak poraz BiH u Lincu pravi reper za ocenu kvaliteta protivnika i pripremu utakmice?

– Od materijala imamo njihove mečeve sa Nemcima iz junskog baraža i ovaj sada sa Austrijancima. Sam početak utakmice je obeležio kasniji tok. Od 4:3 došli su Austrijanci na 11:3. Bosanci su bili bez gola 15 i po minuta, a posle te serije, praktično se igralo gol za gol do kraja. Bez obzira na poraz, uvek možeš da vidiš koja je ideja u napadu i odbrani. Odgledaćemo jedno poluvreme te utakmice, a u autobusu za Sarajevo ćemo gledati i meč sa Nemcima. Svako će moći dobro da se pripremi i za svoje čuvare, odnosno one koje će čuvati.

Šta je njihov najveći kvalitet?

– Imaju dobre individualce na svim pozicijama, ali u ovom trenutku, možda, nemaju tim. Ne ulazim u razloge. Ni mi nismo tim, ali smo u „Čairu“ zalaganjem i sa dosta kvalitetnih individualnih rešenja došli do važnih bodova. Smatram da nas čeka teža utakmica od one u Nišu.

Za nove bodove, biće potrebno da najbolji akteri meča u „Čairu“ ponove svoje partije, među njima i Žarko Šešum, koji je, čini se, odigrao možda i najbolju partiju od kada ste vi na čelu državnog tima?

– Žarko je neko od koga uvek očekujem ovakve utakmice. Mislim da je u stanju da uvek odigra na visokom nivou. To ne merim samo brojem golova. Nadam se da će se  u Sarajevu ponoviti partija protiv Rusa.

Pored Šešuma, i Petar Nenadić je pružio odličnu partiju…

– Petar je jedan od onih igrača koji je mnogo pomogao svojim individualnim kvalitetima u trenucima kada je nedostajalo timskih rešenja. Ti njegovi kvaliteti nikada nisu bili sporni

Kakav ishod očekujete u duelu Rusije i Austrije?

– Rusi su otišli razočarani, jer su očekivali da će nas pobediti, kada su videli u kom sastavu nastupamo. Jedino to može biti šansa Austrije, jer igrački je sve jasno – zaključio je Vuković.

2 Comments

  1. Stolae

    03/11/2012 at 23:16

    Halo Vukovicu zasto ne zoves Aleksandra Stojanovica? Sta ti je covek zgresio? Pa on ima mesta i u jacoj repki od nase!!!

  2. Nemanja

    06/11/2012 at 18:22

    Ma ne treba ni Stankovica ni Stojanovica da zove vec da Terzic, Zelenovic i ostali mladi igraci dobijaju sansu sto pre

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *