"Orlovi" ponovo bolji od Poljaka - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan „Orlovi“ ponovo bolji od Poljaka

„Orlovi“ ponovo bolji od Poljaka

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Srbije slavila je i u drugom pripremnom meču na gostovanju u Poljskoj. Izabranici selektora Borisa Rojevića bili su bolji od domaćina 36:28 (20:16) i tako ostavili još bolji utisak nakon pobede 26:25 u petak.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Vanja Ilić sa devet golova, dok je Aleksa Tufegdžić dodao pet. Kod domaćih, najbolji je bio Damijan Przitula, koji je postigao sedam golova.

Jako važne dve pobede za nas, na psihološkom planu pre svega. Otvorili smo novo poglavlje na pravi način i ova dva meča sa Poljskom su nam veoma značila. Pokazali smo da energija koja nas krasi već duže vreme i dalje postoji, sa tendencijom da uz nove momke i stručni štab sve bude na još višem nivou. Sve što se od nas traži je da uvek pružamo svoj maksimum na terenu, da izginemo za svaku loptu jer je svaka lopta važna bez obzira na rezultat na semaforu. Tako se igra za reprezentaciju i tako dajemo primer svima ostalima koji dolaze. Dobra je ovo provera bila, testirali smo neke nove taktičke zahteve, nove akcije i uz dobru igru, dobar rad i veru u ovu grupu siguran sam da će rezultati dići”, poručio je Vanja Ilić i potom reč prepustio svom mlađem saigraču.

Odlične pripreme za nas protiv veoma teškog protivnika. Dobro smo se spremali, vladala je dobra energija i zajedništvo. Prvi put sam sa selekcijom i odlično su me prihvatili, zaista sam se lepo osećao među ovim momcima, kao deo porodice. Ovo je pravac kojim treba da idemo, da nastavimo da radimo i napredujemo zajedno, uz borbenost i hrabrost i na utakmicama i na treninzima verujem da će i rezultati pratiti. Cilj nam je svima jasan, neće biti lako, ali sa ovakvom energijom i radom, tima i strunog štaba, verujem da budućnost može biti svetla”, zaključio je Aleksa Tufegdžić.

Finalni komenatar i analizu prve akcije srpske reprezentacije pod njegovim vođstvom dao je selektor, gospodin Boris Rojević.

”Presrećan sam današnjom utakmicom. Neverovatna energija, momci slušaju, rade, razmišljaju i to se danas videlo. Prezadovoljan sam čitavom grupom, otvoriti neki novi ciklus sa dve pobede je veoma važno i vidim radost celog tima. Žao mi je što ne možemo još duže da ostanemo na okupu, da radimo zajedno i još više napredujemo. Ipak, četiri godine su pred nama i neka ovo bude samo prvi korak ka glavnom cilju, a to su Olimpijske igre 2028. godine!

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball