Jovana Risović: Teška grupa, ali možemo sa svima! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Jovana Risović: Teška grupa, ali možemo sa svima!

Jovana Risović: Teška grupa, ali možemo sa svima!

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometašice Srbije su dobile rivale na Evropskom prvenstvu koje će se od 4. do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori. Srbija će u grupi B u Celju odmeriti snage sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

Čuvar mreže nacionalnog tima, Jovana Risović smatra da je grupa izazovna, ali da se ekipa može nositi sa svim protivnicima:

  • Slovenija protivnik koga odlično poznajemo, igrali smo sa njima na poslednjem Svetskom prvenstvu i to uspešno. Igram za Krim gde većina reprezentativki Slovenije igra, tako da ih poznajem veoma dobro. Domaćini su i time će biti malo veći pritisak na nama. Selekcija Švedske je ekipa u samom vrhu evropskog rukometa. Nedavno smo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ostvarili pobedu, a zatim pretrpeli poraz od njih. Poznajemo njihove prednosti i mane i možemo se nositi sa njima. Danska je takođe među pet najboljih ekipa Evrope. Imaju sjajne igračice i sjajne golmane, ali u nekim prošlim našim duelima smo imali pozitivan skor sa njima. Biće veoma teško i izazovno ali nećemo se predati već na samom startu, to je sigurno, istakla je Risović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball