Ostavka Jelene Erić u UO RSS: O smeni Đerone saznala preko medija!? - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Ostavka Jelene Erić u UO RSS: O smeni Đerone saznala preko medija!?

Ostavka Jelene Erić u UO RSS: O smeni Đerone saznala preko medija!?

zika.bogdanovic
2 komentari

Proslavljena srpska reprezentativka, Jelena Erić, oglasila se saopštenjem u kome je objasnila razloge za podnošenje ostavke na mesto člana Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

„Poštovani članovi UO Rukometnog saveza Srbije,

Obzirom na okolnosti vezane za sporazumni raskid ugovora sa selektorom muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije, gospodinom Tonijem Đeronom, o čemu sam saznala putem medija, kao i odluke koja je doneta bez sazivanja sednice UO RSS na kojoj bi se raspravljalo o radu selektora muške i ženske seniorske reprezentacije, ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto člana Upravnog odbora RSS-a.

Po statutu RSS-a, član 54, tačka 7, UO RSS obavlja, između ostalog, i poslove vezane za razrešenje i imenovanje trenera rukometnih reprezentacija Srbije. Iz gore navedenog smatram da je bilo kakav vid raskida ugovora trenera rukometne reprezentacije Srbije, trebao biti predmet hitne sednice UO RSS-a, bez ulaženja u to da li je odluka o smeni selektora opravdana, ne želim ćutanjem da dajem legitimitet donošenju protivstatutarnih odluka. Ne želim da učestvujem u kršenju statuta RSS-a i protivstatutarnih odluka.

Više puta sam navodila da je komunikacija jedan od osnovnih principa uspešnosti organizacije kao što je Rukometni savez Srbije. I ovoga puta je komunikacija izostala.

Smatram da se ovo kosi sa statutom RSS-a i nadležnostima UO i pitam se čemu služi UO RSS i statut RSS-a, ako se odluke donose bez da se održi sednica UO RSS-a.

Zahvalna sam predsednici Mileni Delić na ukazanom poverenju, ali na žalost naši putevi se razilaze u ovom trenutku, jer smatram da se odluke na nivou UO RSS moraju donositi timski.

Sportski pozdrav.“

Jelena Erić

Možda vam se dopadne

2 komentari

Srđan 20/01/2024 - 17:14

To je ok, kao istup pojedinca, samo se nebrojeno puta pokazalo da njih baš briga za to.

Odgovori
Darko 02/02/2024 - 16:58

Kakva nam bila reprezentacija takav je i savez.Bruka i sramota A i šta očekivati od SNS G……

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball