Pada odluka u Nišu: Švedska igra za polufinale - Poslednji ples Makedonki? - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Pada odluka u Nišu: Švedska igra za polufinale – Poslednji ples Makedonki?

Pada odluka u Nišu: Švedska igra za polufinale – Poslednji ples Makedonki?

zika.bogdanovic
0 komentar

Borbe u preliminarnim grupama C i D u Novom Sadu i Vršcu su završene. Ostaje da se završi takmičenje u Beogradu i Nišu. U „Kombank Areni“ je maltene sve poznato. Norveška će preneti četiri boda, a za preostala dva će se boriti Srbija i Češka (20.15), dok su Ukrajinke već spakovale kofere i rezervisale povratak kući.

Nešto interesantnije bi moglo biti u Nišu, gde će prvo Šveđanke i Francuskinje odlučiti ko će uzeti bodove, možda vredne i polufinala. Pobeda bi Šveđanke dovela u situaciju da u Beograd stignu sa sva četiri boda i u mečevima sa Srbijom i Češkom traže prolaz u polufinale, dok bi poraz najverovatnije značio da, možda i prvi favorit turnira, selekcija Francuske u prestonicu stiže bez bodova.

Od prvog meča umnogome zavisi sudbina i drugog. Makedonke mogu do drugog kruga pobedom nad Danskom, ako prethodno Francuska uzme bod ili dva protiv Šveđanki. Ako Francuska ostane praznih ruku, onda bi se pobedom Makedonije stvorio krug od tri reprezentacije, što u tom slučaju znači da bi Makedonke za prolaz dalje morale da pobede Dansku sa sedam i više golova razlike.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball