Partizan i Zvezda igrali za Andriju Solunca - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Partizan i Zvezda igrali za Andriju Solunca

Partizan i Zvezda igrali za Andriju Solunca

zika.bogdanovic
0 komentar

Banjica je večeras bila mesto na kom su se u prijateljskoj atmosferi susrela dva velika večita rivala. Crno-beli dečaci (1997. godište) ugostili su na svom terenu vršnjake iz Crvene zvezde, a glavni domaćin bio je Andrija Solunac, direktni „krivac“ za ovu prijateljsku utakmicu.

Mladi rukometaš i desno krilo Partizana, odvojen je od terena zbog operacije butne kosti. Kad su za povredu saznali njegovi drugari iz Crvene zvezde, posetili su ga i pružili podršku u oporavku.

Povreda mladog Solunca zbližila je tako dva suparnička tabora, pa smo na večerašnjem meču, koji je RK Partizan organizovao kako bi pružio podršku svom igraču, videli i nekoliko neobičnih trenerskih poteza. Naime, u drugom poluvremenu, nekoliko Zvezdinih igrača prešlo je u Partizan, i obratno. Dečaci su sve vreme, svojim sportskim ponašanjem, davali primer starijim kolegama.

Solunac je na neko vreme odvojen od terena, ali je na ovom meču sedeo na klupi sa svojim saigračima, izveo početni udarac, a zatim se upisao i u listu strelaca pogodivši sedmerac.

U ovom, rezultatski nebitnom susretu, pobedu su odneli gosti 21:18 (11:11), mada, s obzirom na to da su se ekipe izmešale, ostaje nejasno ko je zapravo pobedio. Direktor Rukometnog kluba Partizan, Aleksandar Blagojević, kaže da poraženih nema jer su deca oba kluba na terenu dala svoj maksimum. Pobedu su odneli drugarstvo i sportski duh.

Realizaciju susreta podržao je i Rukometni Savez Srbije, na čelu sa predsednikom, Velimirom Marjanovićem koji je još ranije izjavio da „u rukometnom svetu postoji jedno carstvo, u kome caruje drugarstvo“.

izvor: PR služba RK Partizan

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball