PPD Zagreb pobedio Vardar za SEHA Gazprom bronzu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan PPD Zagreb pobedio Vardar za SEHA Gazprom bronzu!

PPD Zagreb pobedio Vardar za SEHA Gazprom bronzu!

zika.bogdanovic
2 komentari

PPD Zagreb osvojio je treće mesto na finalnom turniru četvrte sezone u SEHA GAZPROM ligi. Pred 4.000 gledalaca u „Vesprem Areni“, hrvatski šampion je savladao skopski Vardar 26:23 (11:10) i tako okončao balkanski derbi ove sezone sa 2:1 u pobedama. Prštalo je sa obe strane, a Zagreb je pored duže klupe imao i kvalitet više – Filipa Ivića (12 odbrana) među stativama. Najefikasniji kod pobednika bili su Obranović i Brozović sa po pet golova, dok je isti skor imao Dobrivoje Marković kod Skopljanaca…

STATISTIKA

Dva prva šutera Vardara i Zagreba, Igor Karačić i Luka Stepančić, morali su posle uvodnih 15 minuta na hlađenje zbog identičnog skora (1/5), ali kako njima, tako ni drugim bekovima nije puno toga polazilo za rukom usled angažovanih odbrana i raspoloženih golmana, Petra Angelova i Filipa Ivića.

Vardarovci su posle 10. minuta preko Dobrivoja Markovića došli do 5:3, da bi usledila napadačka kriza. Na niz Karačićevih ishitrenih šuteva nadovezala se i golgeterska stanka Pribaka i Terzića, a kako Raul Gonzales nije računao na Gorboka (nije završio prvi duel sa Meškovom zbog povrede) i Dušebajeva, jasno je da mnogo varijanti nije bilo.

Tačno 10 minuta bez pogotka, rezultirali su preokretom Zagreba (7:5), koji je glavni impuls imao sa gola, ali i sa „crte“, gde je Ilija Brozović vladao.

Do kraja prvog dela pridružio mu se kolega sa druge strane, Stojanče Stoilov sa dva gola, dok je Zagreb sa dužom klupom ukalkulisao i prvence Mandalinića, odnosno, Lovre Mihića u poslednjim sekundama za 11:10.

VARDAR IGRAO BEZ ŠTERBIKA, DUŠEBAJEVA I GORBOKA
KARAČIĆ I STEPANČIĆ OTVORILI SA PO 1/5
PRIBAK PRVI ASISTENT SA 6 ASISTENCIJA
GOLOVI BEKOVA (ZAGREB – VARDAR 14:7)

Loš start nastavka primorao je Veselina Vujovića da već posle četiri minuta pozove tajm-aut, tokom kojih su njegovi momci primili isto toliko golova (14:12) preko agilnog Denisa Šiškareva. Promešao je trener PPD Zagreb karte i za nepuna tri minuta okrenuo rezultat u svoju korist – 15:14 preko eksplozivnog Vuglača.

Odlučio je Vujović da na teren pošalje najbržu moguću bekovsku trojku Pavlović – Obranović – Vuglač, ali je na drugoj strani, ostao bez neophodne kilaže u odbrani, što su Stojanče Stoilov i Alem Toskić umeli da kazne.

Upravo je ovaj dvojac do 47. minuta serijom 3:0 doveo Vardar do 19:18. Sve to nije bilo dovoljno za dominaciju Vardara, koji večeras nije imao raspoložene bekove. Duško Čelica je uspostavio red u sredini odbrane, a tim iz Skoplja krenuo da tone sve do 23:20, kada je Dobrivoje Marković dao nadu golom iz kontre, na četiri i po minuta do kraja.

Na isto odstojanje vratio je Igor Karačić na dva minuta pre poslednjeg zvižduka 25:23. Odbrana Petra Angelova nastavljena je kroz šansu da Dobrivoje Marković uvede u infarkt završnicu, ali je Filip Ivić, najbolj akter meča, bio na visini zadatka. Rukometni „Karate kid“ rešio je ovaj meč…

Možda vam se dopadne

2 komentari

marko 29/03/2015 - 17:22

velika nada srpskog rukometa stefan terzic

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball