Press "Orlova" na početku EHF nedelje: "Veliki spektal, stižu Francuzi!" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Press "Orlova" na početku EHF nedelje: "Veliki spektal, stižu Francuzi!"

Press "Orlova" na početku EHF nedelje: "Veliki spektal, stižu Francuzi!"

0 komentar

U beogradskom hotelu "M" okupila se reprezentacija Srbije na startu EHF nedelje, koja će biti veoma zanimljiva, ako se zna da u sredu u niškom "Čairu" gostuje olimpijski i svetski šampion, selekcija Francuske. Dok ovo pišemo srpski reprezentativci su već na putu za Niš, gde će popodne odraditi prvi trening sa novim selektorom, Seadom Hasanefendićem. U sredu uveče, "Orlovi" putuju za Vesprem, gde će na "Panon Kupu" igrati sa selekcijama domaćina, Rumunije i Tunisa. Na početku svake reprezentativne akcije, kako to obično biva, medijima su se obratili generalni sekretar RSS-a, Božidar Đurković, selektor, Sead Hasanefendić, igrač-pomoćni trener, Dejan Perić i jedan od starijih reprezentativaca, Mladen Bojinović.

 Božidar Đurković, generalni sekretar RSS:

– Sve organizacione pripreme su završene za meč u sredu, ostalo je par detalja. U sredu krećemo sa programom od ranog jutra. Imamo prijem u Skupštini Grada, gde će biti prisutne sve delegacije. Primiće nas gradonačelnik Niša, Miloš Simonović. Sledeći manifestacija je trenerski seminar sa Klodom Onestom, kao glavni predavačem i Alanom Kanteleom, njegovim pomoćnikom. Sve se nastavlja mečom između Srbije i Hrvatske u juniorskoj konkurenciji, da bi sve bilo krunisano mečom između Francuske i naših seniora. Sve karte su gotovo rasprodate, što se odavno nije desilo, kada je rukomet u pitanju, nekoliko dana pred utakmicu. Spremili smo se dobro za taj meč, što se organizacije tiče. Očekujemo da sve protekne u najboljem mogućem redu. Želimo da se predstavimo i francuskoj publici, preko TV, kao i našoj javnosti. Na pravi način treba proslaviti 60 godina Saveza, a koliko ja pamtim, reprezentacija u "Čairu" nije poražena, tako da će ovo biti sve, samo ne prijateljski susret sa olimpijskim šampionom.

Sead Hasanefendić, selektor Srbije:

– Ovo je prvi radni dan, skupili smo se. Nikada ne može sve biti idealno, ima jedna, dve izmene. Svi smo nasmejani, nakon PRESS-a, ručak i idemo za Niš. Održaćemo "kontakt" trening, kako ga ja zovem, da vidimo u kakvom smo stanju, pošto svi dolaze sa upravo završenih mečeva. Boža je već rekao da u Čairu ni jedna utakmica nije izgubljena. Sa Francuzima neće biti samo prijateljska utakmica, već ona u kojoj se merimo, a sa kim ćemo, ako ne sa najboljima. Sa Perićem imamo 19 igrača. Imamo izmenu, umesto Ratka Nikolića, koji do zadnjeg momenta nije mogao da sredi papire u Španiji oko radne dozvole, došao je Rastko Stojković. Stigao je Prodanović, ali se na zadnjim treninzima i utakmicama, nije osećao najbolje, tako da neće biti sa nama, ali smo spremili poseban medicinski tretman. Menjaće ga Dragan Tubić, jedini igrač iz domaćeg prvenstva. Imamo igrače iz sedam zemalja. Program je jako težak, jer nas posle Francuza čeka odmah put za Vesprem preko noći, a tamo tri utakmice u tri dana.

Dejan Perić, igrač-pomoćni trener

– Prošlo je neko vreme kako nisam bio u reprezentaciji, a razlozi nisu bili vezani za nerazumevanje sa prošlim selektorom ili Savezom. Jednostavno, želeo sam da posle 15 godina igranja, neko vreme odmorim i provedem sa porodicom. Privilegija malog broja ljudi je da budu reprezentativci svoje zemlje i tako se osećam. Drago mi je da selektor misli da i na terenu, i van njega mogu da pomognem reprezentaciji da ostvari uslove, koji nisu mali. Stavio sam se na raspolaganje, da kao igrač i kao čovek, dam sve što mogu reprezentaciji i odgovorim svim obavezama koje to podrazumeva. Imam puno motiva, želje i energije i trudiću se da selektoru na terenu budem produžena ruka.

Trener ili igrač?

– Sve ove stvari vezane za pomoć golmanima obavljam već godinama u klubovima koje sam igrao. Ovde je samo to ozvaničeno. Te funkcije meni nisu strane. Još uvek sam aktivan igrač i daću sve da pomognem svojim iskustvom.

Mladen Bojinović, igrač reprezentacije:

– Lepo je opet biti na starom i novom mestu. Okupili smo se, zdravi smo i orni za rad i nastavak, onoga što smo započeli. Francuska javnost je zainteresovana za meč, o čemu svedoči i TV prenos na njihovoj televiziji, a i čuveni "Le Ekip" je već tri puta pisao o našem meču u "Čairu".

Na spisku selektora za meč u Nišu i Panon kup nalaze se:

Golmani: Dejan Perić, Dimitrije Pejanović, Darko Stanić,

desna krila: Nikola Kojić, Rajko Prodanović,

pivotmeni: Alem Toskić, Uroš Vilovski, Rastko Stojković,

leva krila: Ivan Nikčević, Dobrivoje Marković,

bekovi: Momir Ilić, Žarko Šešum, Momir Rnić, Mladen Bojinović, Vladica Stojanović, Uroš Mitrović, Marko Vujin, Aleksandar Stojanović i Ivan Lapčević.

Reprezentacija Francuske stiže sutra u Srbiju oko 15 časova, posle čega će biti upriličena konferencija za medije na Aerodromu "Nikola Tesla".

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball