Balkan-Handball.com

Reprezentativci ljuti na čelnike RFM, Lazarov: „Kapiten sam 20 nezadovoljnih igrača“

Na konferenciji za medije pre prvog meča u kvalifikacijama za EHF EURO 2014 sa Švajcarskom, najbolji makedonski rukometaš, predvodnik generacije, Kiril Lazarov najviše vremena je posvetio problemima, koje igrači imaju sa čelnicima Federacije ( Mihajlom Mihajlovskim i Marjanom Načevskim):

– U reprezentaciji sam već 16-17 godina, ali se nikada nije desilo da na PRESS konferenciji nema nekoga od funkcionera RFM, a ja da sa selektorom Šundovskim moram da otvaram susret sa novinarima. No, i to ćemo napraviti. To pokazuje odnos i zanimanje druge strane za ovu reprezentaciju, od koje se očekuju veliki rezultati. Kapiten sam 20 nezadovoljnih igrača. Ako očekujemo da napravimo neki veliki rezultat, onda moramo da bude i organizovani.To ovde nije slučaj – rekao je Kiril Lazarov i dodao:

– Imali smo sastanak sa čelnicima RFM-a, a dva igrača su izašla sa suzama u očima. Obratićemo se i saopštenjem za javnost narednih dana, jer u ovakvoj atmosferi ne mogu da se postignuti vrhunski rezultati. Neću ni da pričam, niti poredim uslove koje imaju druge reprezentacije. Makedonski reprezentativci igraju po profesionalnim klubovima i dobro znaju da ovakav odnos čelnika ne vodi nikuda. Ako želimo uspehe, ovde trebaju da budu i predsednik i gen-sek RFM-a – kazao je desni bek Atletiko Madrida.

– Ne semo da potcenimo Švajcarce. Uvereni smo u naše kvalitete. Bićemo oslabljeni za Mojsovskog i Ristovskog, ali i bez nje ćemo smoći snage da odigramo najbolje što možemo – rekao je Lazarov.

RFM na ime premija duguje igračima 100.000 EUR, prenose makedonski mediji.

Selektor Makedonaca, Zvonko Šundovski, govorio je o zdravstvenom biltenu:

– Lekarski tim ulaže maksimalne napore da osposobi Naumčeta za nastup. Da li će igrati, znaćemo pred utakmicu. Kod golmana, Petar Angelov ima određene probleme, ali verujem i u kvalitete Nikole Mitrebskog.

izvor: ekipa.mk

One Comment

  1. Pingback: Počinju borbe za EHF EURO 2014: “Deli se 15 ulaznica za Skandinaviju” :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *