Saša Pejčić (Dubočica): Klub nastavlja da raste, brzo će Leskovac videti Evropu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Saša Pejčić (Dubočica): Klub nastavlja da raste, brzo će Leskovac videti Evropu!

Saša Pejčić (Dubočica): Klub nastavlja da raste, brzo će Leskovac videti Evropu!

Marko Marjanović
0 komentar

Za neke iznenađenje, za neke ne, ali leskovačka Dubočica je postala relevantan faktor na rukometnoj mapi Srbije. Ekipa sa juga je dosta dobro započela novu sezonu i nagovestila da će je završiti u gornjem delu tabele, tačnije plej-ofu. 

Prošle takmičarske godine uživali smo u slikama punih tribina iz Leskovcu, pa je još veća šteta što lokalno stanovništvo i navijači ne mogu uživati u igrama svog tima, koji je, iako lišen te pomoći, ostvario sve tri pobede kod kuće u dosadašnjem toku ARKUS lige.

-Mogu reći nakon šest kola da smo ostvarili solidan uspeh, ostvarili smo četiri pobede i doživeli dva poraza, od Vojvodine i Partizana u gostima, od dve sjajne ekipa protiv kojih je uvek zadovoljstvo igrati. Puno kockica treba da se složi, uz dozu sreće, kako bi se dobile takve ekipe. Pokušali smo, nismo uspeli i okrećemo se daljim izazovima – kaže trener leskovačkog tima, Saša Pejčić.

Za dve sezone po ulasku u elitu, Dubočica se ustalila kao jak i stabilan Superligaš…

-Meni je jako drago što se Leskovac nakon dugo vremen vratio na rukometnu mapu naše zemlje. Ta činjenica me čini presrećnim, ja sam neko ko je dugo igrao rukomet, ko živi za njega i ko ga smatra najlepšim sportom na svetu. Nadam se da će klub nastaviti da raste iz godine u godinu. Imamo odličnu podršku grada, realne uslove da nastavimo da se razvijamo. Mislim da će Dubočica, ako sve bude kako treba, u skorije vreme izaći na evropsku scenu. To nam je cilj.

U narednom kolu dočekujete Crvenku…

-Crvenka je stari Superligaš, neobično mi je drago što su se oni vratili u najviši rang nakon dužeg vremena. U pitanju je mlada ekipa koju vode dva mlada i kvalitetna stručnjaka, koji su do nedavno igrali rukomet i koje dobro poznajem. Ekipa je vrlo poletna, to su momci koji znaju da igraju, tako da ne smemo da ih potcenimo iako igramo kod kuće i jesno blagi favoriti – kostatovao je Pejčić, a potom i prognozirao ishode ostalih mečeva 7. kola srpskog šampionata.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball