Balkan-Handball.com

SEHA SSL: Vardar prejak za Partizan – Kanonada Zagreba protiv Banjalučana

U tri subotnja meča drugog kola SEHA South Stream Lige, favoriti su zabeležili pobede. Hrvatski šampion C.O Zagreb, deklasirao je banjalučki Borac 44:20, koji je još jednom pokazao da sa ovosezonskim sastavom nije dorastao ostatku lige. Posle 22 minuta igre u Zagrebu, na semaforu je stajalo 16:4 za domaćina, što dovoljno govori o otporu gostiju, kao i neizvesnosti na meču. Kod pobednika, briljirao je Filip Ivić sa 21 odbranom, a Dvoršek je iskoristio slabu utakmicu da raspodeli snage, pripremi ih za start EHF Lige šampiona, tako da su se u ulozi najboljih strelaca našla čak tri igrača – Horvat, Kaleb i Šebetić sa po šest pogodaka.

Kod Banjalučana, Stefan Janković je postigao pet golova.

STATISTIKA

VARDAR RUTINSKI SA CRNO-BELIMA

Pred 2000 gledalaca u Skoplju, Vardar je rutinski izašao na kraj sa Partizanom 33:26 (15:10). Objektivno kvalitetniji sastav Zorana Kastratovića, rešenje za mlađariju iz Beograda našao je u čvrstoj odbrani, u kojoj su Rastvorcev i Toskić „bacakali“ fizički slabije bekove Partizana, od kojih retko ko nije završio na „gerfloru“ u hali Kale. Posle deset minuta rezultat je glasio 4:1, a do 22. i rezultata 13:5, kada je trener crno-belih Aleksandar Brković zatražio minut odmora, bilo je jasno ko je gazda na terenu.

Kastratović je u drugom poluvremenu zamenio postavu, na teren poslao Dibirova, Lazarova, Karačića, Dušebajeva, Daskalovskog, Brumena, koji su zamenili Markovića, Rastvorceva, Pribaka, Petrića, Rakovića, Milića, momke iz prvog poluvremena. Krenuo je Partizan hrabro, stigao do -3 (16:13), ali su crveno-crni zaigrali snažnije i slomili otpor rivala. Jedini na nivou protivnika, bio je gorostasni Mijajlo Marsenić sa sedam golova, kome Vardarovci nisu baš mogli da naude na crti, dok su na drugoj strani, Dušebajev i Brumen postigli po šest pogodaka, a Strahinja Milić upisao 10 odbrana za 30 minuta.

STATISTIKA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *