SEHA F4: PPD Zagreb ponovo u finalu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

SEHA F4: PPD Zagreb ponovo u finalu!

U hrvatskom okršaju prvog polufinala SEHA Gazprom lige u Zadru, PPD Zagreb je rutinski savladao Nexe, rezultatom 32:26 (16:11). 

Vodili su „Plinari“ i kontrolisali rezultat čitavim tokom meča, i na kraju slavili možda i lakše nego što se očekivalo. Za trofej će se boriti sa boljim iz drugog polufinalnog duela, u kojem se sastaju Vesprem i Eurofarm Pelister (20.30).

PPD Zagreb – Nexe 32:26 (16:11)

PPD Zagreb: Slavić 7 odbrana; Panjtar 1 odbrana; Ćavar 1, Faljić, Klarica 4, Gojun, Srna 2, Klis 5, Musa 2, Sirotić 1, Matanović, Čupić 7, Dibirov 6, Dodić, Leimeter 1, Grahovac 3

Nexe: Kuzmanović 2 odbrane, Car 5 odbrana; Račić 1, Bakić 4, Mileta 1, Sršen 3, Jelinić 4, Manci Mičević, Velkavrh 2, Severec 4, Moslavac 4, Kević, Tomić 1, Melić 2, Markušić, Pribetić

Bez Vejina, Godeca i golmana Radovanovića, „Gromovi“ nisu uspeli da se odupru najvećem rivalu. Već u prvoj polovini prvog poluvremena, PPD Zagreb se odvojio, a u 24. minutu stekao plus šest, sa dva uzastopna pogotka raspoloženog Klisa. 

Tim Ivice Obrvana je početkom nastavka stekao plus sedam i bez većih poteškoća zadržao tu razliku do kraja. Kod Našičana je jako osetan bio nedostatak Halila Jaganjca u pretnji sa spoljnih pozicija, i već sada je jasno da će njegov odlazak iz ekipe biti vrlo teško nadomestiv.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *