SEHA: Meškov furiozno protutnjao kroz Našice - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSEHA SEHA: Meškov furiozno protutnjao kroz Našice

SEHA: Meškov furiozno protutnjao kroz Našice

Marko Marjanović
0 komentar

Rukometaši Meškov Bresta ostvarili su drugu uzastopnu pobedu na gostovanju u okviru SEHA Gasprom lige. Nakon trijumfa u Pančevu pre dva dana, beloruski šampion je bio još ubedljiviji u Našicama, gde je savladao Nekse rezultatom 29:19 (17:9).

Da će tako biti, gosti su nagovestili od uvodnih trenutaka – nije se igralo ni 10 minuta kada su stekli velikih plust šest. Nekse je prepolovio taj zaostatak, ali je usledila serija Meškov Bresta 5:0 za nedostižnih osam razlike, koliko je bilo na poluvremenu. Kada je početkom nastavka na semaforu pisalo 1o:20, bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno.

U redovima učesnika EHF Lige šampiona, najbolji je bio hrvatski golman Ivan Pešić sa 16 odbrana, a efikasnošću su se istakli Rutenka sa šest i Šumak sa pet golova na jednoj, odnosno Sipić sa pet i Barišić Jaman sa četiri na drugoj strani. 

Domaća publika je prvi put na delu videla najnovije pojačanje, Matjaža Brumena, ali ni iskusni Slovenac nije mogao pomoći „Gromovima“ da pruže ozbiljniji otpor favorizovanom rivalu.

Meškov Brest još samo teorija deli od plasmana na fajnal – for regularnog takmičenja, pošto nakon nekompletnog 14 kola ima 10 bodova i utakmicu više od petoplasiranog Gorenja.

Nekse: Lalić, Pilipović 11 odb – Sipić 5, Koncul, Gadža, Leban, Eter 1, Zrnić 2, Barišić Jaman 4, Mićević Manci 2, Buvinić 1, Greganić, Jurić Grgić 2, Lavrić, Tomić 2, Brumen

Meškov Brest: Pešić 16 odb, Mackevič – Rutenka 6, Jaščanka 1, Jurinok, Poteko, Nikolenko, Šumak 5, Vukić 2, Prodanović 2, Horak 1, Razgor 3, Selvjasjuk 3, Đorđić 1, Šilovič 2, Astrašapkin 3

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball