Selektor Rojević posle Novog Sada: I srećan i tužan - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Selektor Rojević posle Novog Sada: I srećan i tužan

Selektor Rojević posle Novog Sada: I srećan i tužan

zika.bogdanovic
0 komentar

Selektor reprezentacije Srbije Boris Rojević bio je ponosan na igrače nakon pobede sa tri gola razlike nad Španijom koja je bila nedovoljna za plasman na Svetsko prvenstvo 2025:

„Velika pobeda nad Španijom, ali ostaje žal baš zato što smo bili tako blizu. Zaista smo odigrali dve fenomenalne utakmice, pokazali smo da se vraćamo na evropsku i svetsku rukometnu mapu. Ostaje zaista veliki žal, imali smo igrača više za četiri razlike i penale. S jedne strane sam zaista jako srećan jer smo pokazali ozbiljan nivo rukometa, napunili smo Spens dobrom utakmicom u Španiji, ali sam takođe tužan što nas je ta jedna lopta delila od prilike da uz pobedu slavimo i plasman na Svetsko prvenstvo. Nismo imali sreće donekle, ali sam zaista ponosan na ove momke i ponovo podvlačim da će se ova reprezentacija donositi radost Srbiji“, dodao je selektor.

Kapiten Srbije golman Dejan Milosavljev bio je odličan na golu, ali to nije bilo dovoljno da „orlovi“ izbace velikog rivala:

„Imali smo sve u svojim rukama, borili smo se, ali falila nam je ta jedna lopta, uvek nam ta jedna fali… Žao mi je momaka i stručnog štaba, pružili smo sve od sebe, priprema je bila odlična i to se videlo, ali nažalost nije bilo dovoljno za potpuno slavlje. Verujem da će evropska i svetska javnost uvideti napredak Srbije u jako kratkom roku. Vidi se pomak od mlađih kategorija do seniora, mislim da Savez radi jako dobar posao i srećan sam što će već sutra poslati zahtev za vajldkartu jer smatram da smo pokazali da zaslužujemo da se nađemo na Svetskom prvenstvu“, dodao je Milosavljev.

Svetsko prvenstvo održava se od 14. januara do 2. februara 2025. godine u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball