Lazarov posle velikog preokreta u Skoplju: Jedan od najsrećnijih dana u mojoj karijeri - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Lazarov posle velikog preokreta u Skoplju: Jedan od najsrećnijih dana u mojoj karijeri

Lazarov posle velikog preokreta u Skoplju: Jedan od najsrećnijih dana u mojoj karijeri

zika.bogdanovic
0 komentar

Veliki preokret napravila je reprezentacija Makedonije u baražu za SP 2025 protiv Farskih ostrva. Sa -7 do +8 vodio je put izabranike Kirila Lazarova koji su to umeli da proslave:

„Mislim da je ovo jedna od najkompletnijih utakmica makedonske reprezentacije, protiv kvalitetnog protivnika poput Farskih Ostrva. Iako ime nije toliko privlačno, i ja sam u pripremama za meč naglasio da je ozbiljan rival. Dosta smo ih analizirali u ovom periodu, nisam se plašio, ali sam znao da su oni mašina protiv koje ako pustiš, kazniće te kao u Toršavnu. Mnogo smo promenili u taktici i strategiji, pokazalo se uspešno. Momci jesu, koliko sam ja trener, da odigraju potpuno kontrolisanu utakmicu protiv tehnički savršene reprezentacije, što je na Evropskom prvenstvu stvaralo probleme boljim igračima od nas. Nisam iznenađen, ovi momci su pokazali da mogu da odigraju kompletnu i savršenu utakmicu u svim segmentima. Oni to mogu. Naš problem je mentalitet, kojeg se plašim kao trener. Znamo da vrlo brzo postanemo euforični, ali i brzo padamo u depresiju. Farani rade i napravili su snažan sistem na koji su ponosni, ali smo uradili i nešto na šta treba da se ponosimo“, rekao je Lazarov i dodao:

„Analiza se pokazala tačnom, u prvom meču Skipagotu je učestvovao u 27 ili 28 od 34 postignuta gola. Pripremili smo strategiju da mu idemo sve vreme. Iskoristili su to sa „sedam na šest” koju je bilo teško odbraniti, ali se desilo čudo. Nije nimalo lako odbraniti se od takve tehničke reprezentacije na velikom prostoru sa pet plus jedan izbačenim na sedam. Naterali smo ih da odustanu, vratili su se šest na šest i bilo im je još teže. Moji momci su za svaku pohvalu. Ovo je bila specifična odbrana koja se retko igra, ali sa ovakvom vrstom protivnika i ovim rezultatom da smo igrali normalno sa „šest-nula” ne bismo imali šta da tražimo. I bilo je ovako teško, ali hvala Bogu desilo se šta se desilo, bravo momcima“, počeo je naš trener.

Lazarov nije krio zadovoljstvo:

„Ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu kada je u pitanju moja sportska karijera igrača ili trenera. Bio sam u mnogim situacijama, nije lako kao menadžeru da motivišem igrače. Puno naglašavamo kod javnosti, medija. Veliki šampioni moraju znati kako da se nose sa pritiskom. Biće mnogo pobeda i poraza, ali ja i moji igrači kada izgubimo ili pobedimo nećemo tražiti alibi. Dajemo srce i dušu za Makedoniju, pa molim samo za malo poštovanja – pogotovo kada pogrešimo, jer greše i veći sportisti“, zaključio je Lazarov.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball