Skandi poslastica pripala Dancima: Gidselov "GOD MODE" i Vaneov prestup rešili spektakl u Hamburgu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Skandi poslastica pripala Dancima: Gidselov „GOD MODE“ i Vaneov prestup rešili spektakl u Hamburgu!

Skandi poslastica pripala Dancima: Gidselov „GOD MODE“ i Vaneov prestup rešili spektakl u Hamburgu!

Marko Marjanović
0 komentar

U najkvalitenijoj utakmici dosadašnjeg dela EHF Euro 2024, Danska je savladala Švedsku 28:27 (17:15), i dva kola pre kraja glavne faze već zakoračila jednom nogom u polufinale.

Dramatične završnice ne manjkaju na ovom takmičenju, ali je ova bila posebna – Švedska je došla u situaciju da izbori remi tako što je Palička izvršio pritisak na češke sudije, koje su priznale pa poništile gol Magnusa Landinda 17 sekundi pre kraja. Levo krilo je dobilo loptu iz petog, nedozvoljenog dodavanja u pasivnom napadu. Nesvakidašnje, arbitri su tek nakon velikog pritiska Šveđana otišli da provere situaciju i promenile odluku.

Ali je rezultat do kraja ostao nepromenjen – Hampus Vane je napravio blok Bergendalu zakoračivši sa obe noge u golmanski prostor, pa je napad za remi propao.

Od početka do kraja, Danska je bila u prednosti. Do 20. minuta minimalnoj, ali je onda Nilsen zamenio neučinkovitog Landina i napravio razliku. Vođena nestvarnim Gidselom, prvak sveta se odvojio na 16:12, i nije ispustio prednost do kraja, ako je Švedska konstantno disala za vratom. Lagergren i Gotfridson pravili su mnogo problema danskoj odbrani, ali sve je to ostalo u senci Gidsela, od kojeg, za sada, ne postoji odbrana na ovom turniru. Desni bek je sa deset golova iz 11 pokušaja bio odlučujući faktor.

U ranijim mečevima ove runde, Portugal je pobedio Sloveniju, a Norveška Holandiju.

Denmark – Sweden 28-27 (17-15)

Denmark: Mathias Gidsel 10, Mikkel Hansen 5, Hans Lindberg 4, Magnus Saugstrup 3, Simon Pytlick 2, Emil Jakobsen 2, Niclas Kirkel økke 1, Rasmus Lauge 1.

Sweden: Hampus Wanne 9, Albin Lagergren 6, Jonathan Carlsbogard 4, Daniel Pettersson 2, Felix Claar 2, Jim Gottfridsson 2, Max Darj 1, Lucas Pellas 1.

Standings provided by Sofascore

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball