Slavlje kratko trajalo: Krimovke u karantinu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Slavlje kratko trajalo: Krimovke u karantinu!

Veliki uspeh rukometašica Krima u Rusiji, gde su pogodkom Maje Svetik sekundu pre kraja osvojile bod protiv favorizovanog Rostov Dona, pokvarile su novosti tokom povratka u Sloveniju. Naime, testiranje na frankfurtskom aerodromu pokazalo je da je jedna osoba iz ekspedicije „Tigrica“ pozitivna na KOVID-19. 

Shodno ustanovljenom protokolu EHF-a, Krimovke su testirane pre polaska u Rusiju, i svi rezultati bili su negativni, ali je pri povratku jedna osoba dobila pozitivan rezultat. Čitav tim je ekspresno stavljen u 10-dnevni karantin, pošto su svi imali kontakt sa pozitivnom osobom. Prekinute su sve aktivnosti, a meč sa Esbjergom planiran za subotu će biti odložen.

Znali smo da postoji mogućnost da se ovo desi tokom pandemije, ali smo se nadali da će nas ovakvi problemi zaobići. Šteta je još veća jer se ovo dogodilo u trenutku kada je ekipa u odličnoj formi, kada igra dobro i beleži zapažene rezultate protiv timova po nekoliko puta bogatijih od nas. Naša delegacija je u Rusiji bila izložena visokom riziku, jer se radi o jednoj od zemalja iz „crvene zone“. Niko ne može pretpostaviti u kakvom će stanju biti naš tim nakon 10 dana karantina, bez treninga i bez lopte. Ovakve situacije nam govore da bi takmičenja trebalo da se organizuju u formi turnira, gde bi bezbednost bila mnogo verovatnija – rekla je sportski direktor Krima Deja Ivanović u zvaničnom saopštenju kluba.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *