Balkan-Handball.com

Šampion se snabdeva u Ribnici: Bojić i Strmljan stižu u Celje

Nova akvizicija slovenačkog šampiona Celja je srednji bek Tilen Strmljan (25), koji će od naredne sezone zaigrati za tim Tomaža Ocvirka. Momak koji je prošao kroz mlađe kategorije nacionalnog tima potpisao je ugovor na tri godine sa najboljim klubom u zemlji.

Strmljan stiže iz ekipe Ribnice, a prethodno se afirmisao u Šmartnu, koji je vodio do plasmana u najviši rang takmičenja. 

-Tilen je igrač koji po karakteristikama, pre svega brzinom odgovara našem stilu igre. Biće nam dragocen u rotaciji sa Vlahom i ostalim spoljnim igračima, jer će svi imati mnogo više „vazduha“ – rekao je trener Ocvirk o novom pojačanju Celjana.

Još jedan igrač Ribnice će od leta postati član Celja. U pitanju je bosanskohercegovački golman Nebojša Bojić (24), koji je branio za juniorsku reprezentaciju svoje zemlje, a, iako nije debitovao, u poslednjoj akciji se našao i na širem spisku A tima. 

Bojić je ponikao u Slogi iz Doboja, odakle je otišao u Sloveniju, gde je pre Ribnice nastupao za Slovenj Gradec i Grosist Slovan. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa Celjem.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *