In Memoriam: Preminuo Duško Milić – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

In Memoriam: Preminuo Duško Milić

U danu kada se na Cetinju dogodila strašna tragedija, stigla je još jedna tužna vest iz Crne Gore – preminuo je Duško Milić (61). Srce poznatog rukometnog trenera, iznenada je prestalo da kuca.

Krajem prošle sezone, u maju mesecu, Milić se rastao sa Lovćenom, a biće upamćen po radu u muškoj i ženskoj ekipi podgoričke Budućnosti, titulama za Vrnjačkom Banjom i Zaječarom u Srbiji, te selektorovanju u ženskoj reprezentaciji Srbije. 

Kao pomoćnik Milorada Milatovića osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji 2001. godine sa rukometašicama SR Jugoslavije, a tri godine kasnije isto odličje i sa juniorkama bivše državne zajednice.

Vodio i rukometaše Berana, a 2018. se vratio u Lovćen nakon više od 20 godina. Za nepune četiri sezone, sa Cetinjanima je osvojio tri titule šampiona i dva Kupa Crne Gore.

Što se igračke karijere tiče, Podgoričanin je bio jedan od pionira rukometa u tom gradu. Igrao je levog beka za Budućnost, potom četiri godine u Crvenki. Nakon drugog mandata u tadašnjem Titogradu, branio je boje Jugovića, pa se okušao u Portugalu i Španiji.

 

 

One Comment

  1. Jaro

    13/08/2022 at 17:00

    Dragi Dusko neka ti je laka crna zemlja.Porodici iskreno saucesce.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *