Balkan-Handball.com

Srpske juniorke posle uspeha u Varni: Cilj je ispunjen

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu druge divizije u Bugarskoj, doputovala je u ponedeljak nešto pre ponoći u Beograd, gde joj je priređen svečani doček. Devojke i stručni štab na čelu sa trenerom Radanom Rovčaninom, dočekali su i pozdravili predsednik UO RSS Božidar Đurković i v.d generalnog sekretara Mazlam Džemailoski.

 – Cilj smo ispunili, želim da se zahvalim svima iz Saveza na čelu sa predsednikom koji su nam omogućili izvanredne uslove za pripreme. Verovali su u nas sve ovo vreme, mi smo se potrudili da ih ne razočaramo. Bez obzira što je bila druga divizija, turnir je bio kvalitetan. Ponosan sam što sam vodio ove devojke koje su plenile ponašanjem i van terena. Borbenošću i poštovanjem na terenu dostojno smo predstavljali i svoj Savez, i svoju državu – rekao je Radan Rovčanin po dolasku u Beograd.

Strelac 13 golova u finalnom meču, najbolji levi bek turnira, Jovana Jovović, ovako je videla uspeh svoje generacije:

  • Znali smo da će biti i lakših i težih utakmica. Spremali smo se maksimalno, mesec i po dana smo posvetile ovom cilju i znale zašto idemo u Bugarsku. Opravdale smo očekivanja stručnog štaba, neke smo iznenadili, ali jako sam ponosna na svoj tim. Zahvaljujem se devojkama i trenerima koji su verovali u mene.

 

MVP turnira golman Marija Simić bila je izuzetno zadovoljna urađenim:

  • Pošle smo sa namerom da osvojimo turnir. Nisam očekivala da osvojim nagradu MVP, ali zahvaljujući devojkama i to se desilo. Sve smo ispoštovale dogovore i zadatke trenera. To je dovelo do ovakvog uspeha. Primale smo 20 golova po utakmici, to je izvanredno. Odbrana je dobila. Koliko dobru odbranu odigrate, napad će doći. Verovale smo u pobedu, nismo odustajale, pa čak i kada je bilo nerešeno na poluvremenu – zaključila je Simić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *