UO RSS: Rojević selektor, Vujin direktor! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanSrbija UO RSS: Rojević selektor, Vujin direktor!

UO RSS: Rojević selektor, Vujin direktor!

zika.bogdanovic
0 komentar

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije izabrao je novog selektora Borisa Rojevića.

44-godišnji Vrbašanin koji je vodio i juniorsku reprezentaciju -generaciju 1998 i bio deo stručnog štaba Tonija Đerone u periodu 2020-2022. godina, najveće uspehe ostvario je sa novosadskom Vojvodinom osvajanjem pet državnih titula i EHF Kupa:

”Između dva kanditata UO je ukazao poverenje Borisu Rojeviću! Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evro Kupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao jednog od najozbiljnijeg kandidata. Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Toniju Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam  Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata”, poručila je predsednica UO RSS Milena Delić.

Pored Borisa Rojevića, Upravni odbor ukazao je poverenje i Marku Vujinu koji će u budućnosti obavljati funkciju sportskog direktora muške seniorske reprezentacije Srbije.

”O sportskim postignućima Marka Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima. U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu”, zaključila je predsednica.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball