SRPKINJE SE SPREMAJU ZA SP: "Jedva čekamo da počne" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan SRPKINJE SE SPREMAJU ZA SP: „Jedva čekamo da počne“

SRPKINJE SE SPREMAJU ZA SP: „Jedva čekamo da počne“

Zorica Radojkovic
0 komentar

Ženska reprezentacija Srbije, priprema se za Svetsko prvenstvo u Vrnjačkoj Banji. Stara baza hotel “Solaris” koji pruža sjajne uslove za rad, bio je mesto susreta i razgovora predstavnika “sedme sile” i reprezentativki. Na konferenciji za medije, prve su govorile reprezentativke, Dragana Cvijić i Biljana Filipović:
– Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Jedva čekamo da počne prvenstvo. Živela sam za ovo Svetsko prvenstvo. Jedva čekam da počne, da igram za svoju državu, najlepšu na svetu. Imamo tri jako bitne utakmice ispred nas narednog vikenda, a posle toga se spremamo za Japan, pa posle sve redom – reči su pivotmena srpskog tima Dragane Cvijić, na koju se nadovezala Biljana Filipović:

biljana_filipovic– Počinjemo novu avanturu. Razlika je u tome što verujemo više u sebe, kao i javnost. Osećamo pritisak, ali nas samo vera može dovesti do cilja. Vlada pozitivna atmosfera u reprezentaciji, odrađujemo sve obaveze na najbolji mogući način. Sve ide po planu i nadam se da ćemo ostvariti svoj cilj – rekla je Biljana.

Selektor reprezentacije Srbije, Saša Bošković, zahvalio se medijima i Savezu na podršci, a onda osvrnuo na ono što njega i njegove igračice čeka u narednih mesec dana.

– Ponosni smo što predstavljamo svoju zemlju. Svima nama je izuzetna čast da nosimo dres i trenerku sa državnim grbom. Želja je ogromna, pogotovo što Srbija kao samostalna zemlja postoji šest godina. Ove devojke su sjajne. Srečan sam što su zdrave stigle na pripreme. Imamo sitne povredice, ali dobro rade. Jako su svesne šta nas sve čeka. Biće veliki pritisak na nama, ali posle EP prošle godne, mislim da ćemo znati i umeti da se nosimo sa tim. Zadovoljan sam radom svih ljudi, uključujući i moje saradnike. Hvala RSS-u, generalnom sekretaru, predsedniku i Skupštini. Imamo fantastične uslove, ne zaostajemo ni za jednom zemljom u svetu. Nadam se da ćemo se svi radovati u finalnom delu u Beogradu –rekao je Bošković, a onda napravio poređenje sa prošlom godinom i EP u Beogradu:

srbija_francuska_arena (136)– Prošle godine je bio cilj da prođemo u drugi krug. Ova reprezentacija je do EURO 2012 učestvovala na tri Evropska prvenstva i upisala devet poraza. Samo smo želeli da prođemo u drugi krug, a onda smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje. Iskusniji smo za godinu dana i jedno prvenstvo. Imamo jako tešku grupu i ukrštanje. Sve reprezentacije su jako dobro, a prvenstvo možda i nikada jače – dodao je Bošković, koji se osvrnuo i na pripremni turnir koji se od petka do nedelje igra u Vrnjačkoj Banji, a na kome učestvuju Angola, Makedonija i Hrvatska:

– Hrvatska ima jako dobru reprezentaciju, koja nije imala sreće da u baražu igra sa Francuskom, pa je nećemo videti u Srbiji. Nisu bile kompletne u tim mečevima, inače bi se plasirale za Srbiju. U Banju dolaze kompletne, pripremaju se za EURO 2014 u svojoj zemlji. Angola igra jako dobar rukomet. Najbolja afrička selekcija ima odlične igračice, a njihov Savez ulaže jako puno. Makedonija je takođe kvalitetna reprezentacija, bez obzira, što smo ih pobedili na Mediteranskim Igrama u Mersinu. Ovo će bit ii turnir posle koga ću odrediti i konačan sastav za EP – rekao je selektor i najavio da će dve igračice koje će otpasti sa spiska putnika za Niš biti sa pozicije pivotmena i jednog od bekova:

– Sve devojke zaslužuju da budu tu i biće tu, bez obzira bile u sastavu ili ne. Moja velika žal je što će neke morati da ostanu van zvaničnog sastava. Imam četiri pivotmena, nažalost, samo tri će ići za Niš, a moraću da se odreknem i jednog beka – zaključio je Bošković.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball