Balkan-Handball.com

Svetski i evropski šampion „pakuje kofere“ – Danska bolja od Francuske

Največe iznenađenje 24. Svetskog prvenstva u rukometu za dame je eliminacija Francuske, još uvek aktuelnog svetskog i evropskog šampiona. „Trikolorke“ su poražene u grupi B i od Danske 20:18 (9:7). U istoj grupi, prolaz ranije su i pre poslednjeg kola obezbedile Nemačka i Južna Koreja koje su podelile bodoe – bilo je 27:27 (15:14). 

Od prvog dana i poraza od Koreje, videlo se da nešto ne štima u sastavu Francuske, što su naredni dani i potvrdili. Učinak nako pet utakmica u grupi, selekcije koja je bila projektovana kao favorit broj jedan, bio je dve pobede, nerešeno i dva poraza. Danska je od samog starta u ovom duelu nametnula svoj ritam, na poluvremenu imala plus dva, a stečenu prednost uspela je da održi i do samog kraja. Na taj način, skandinavska selekcija je kao trećeplasirana izborila plasman u narednu rundu takmičenja, doduše bez osvojenog boda.

Pomenute Južna Koreja, Nemačka i Danska igrače u glavnoj fazi sa Srbijom, koja je rano jutros u dramatičnom meču savladala takođe direktnog konkurenta za prolazak – Sloveniju. Pored uzabranica Ljubomira Obradovića, dalje su iz te grupe prošle Holandija kao prvoplasirana, odnosno Norveška.

Rezultati: 

Brazil – Australija 31:9 (15:5)

J. Koreja – Nemačka 27:27 (14:15)

Danska – Francuska 20:18 (9:7)

Tabela:

J. Koreja – 8

Nemačka – 7

Danska – 7

Francuska – 5

Brazil – 3

Asutralija – 0

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *