Rusija prejaka za Švedsku – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Rusija prejaka za Švedsku

Pre poslednjeg kola, rešeno je ko ide u narednu fazu, a ko u Prezident kup, a derbi meč grupe D u Park Domu u Kumamotu, igran je između Rusije i Švedske, za prvo mesto, Japan je potvrdio treću poziciju pobedom nad Kinom, dok je Argentina upisala i drugu pobedu protiv Konga.

Japan – Kina 35:18 (17:8)

Japan je potvrdio trećom pobedom u grupi plasman u narednu rundu, savladavši Kinu. U azijski derbi Japan je ušao motivisanije pa je u 13 minutu, vodio 9:0, što je bila nenadoknadiva prednost. Nacumi Akijama nosila je Japanke sa 8 golova, a nju je pratila Juki Tanabe sa 6. Kod Kineskinja po golovima prednjačila je Meng Jing sa 5, ali uz loš procenat šuta 5/11.

Argentina – D.R. Kongo 25:16 (9:13)

Argentina upisala drugu pobedu na prvenstvu, ali nedovoljno za prolaz dalje. Kongo je vodio u prvom poluvremenu, i na pauzu otišao sa 4 gola prednosti. Međutim potpuno druga slika u drugom poluvremenu i samo 3 postignuta gola za afričku selekciju. Mvasesa je i u poslednjoj utakmici u grupi bila najbolji strelac svoje ekipe sa 5 golova. Argentinke je predvodila  Karsten sa 8 golova.

Rusija – Švedska 30:22 (16:12)

Ako je neko dovodio u pitanje kvalitet Rusije zbog slabijih protivnika, danas su Ruskinje pokazale da su najozbiljniji pretendent za trofej. Selekcija Ambroša prekazila je glavnog konkurenta u grupi, selekciju Švedske i ostala prva u grupi, sa svih 5 pobeda, pa će tako u narednu fazu preneti maksimalnih 4 boda. Već na poluvremenu vodile su 4 razlike, a u drugom delu igre polako pojačavale gas da bi na kraju došlo do maksimalnih +8. Frolova je danas bila najnadahnutija i sa 11 golova predvodila svoju ekipu. Kod Šveđanki Guldenova je postigla 8 golova.

Grupe C i D se ukrštaju, pa će novu grupu činiti, Rusija, Španija, Švedska, Crna Gora, Rumunija i Japan, a ovako će izgledati bodovni saldo, pred početak glavne faze takmičenja.

Rusija 4
Španija 4
Crna Gora 2
Švedska 2
Japan 0
Rumunija 0

OGNJEN BORJANOVIĆ

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *