(VIDEO) Uspešna Struga 2013: Veliki planovi za budućnost - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize (VIDEO) Uspešna Struga 2013: Veliki planovi za budućnost

(VIDEO) Uspešna Struga 2013: Veliki planovi za budućnost

zika.bogdanovic
1 komentar

Međunarodni turnir u Strugi, spustio je svoje zavese prošle subote po 41. put. Pobednički pehar, drugu godinu zaredom, našao se u rukama rukometaša Metalurga, koji su svoje pripreme za najvažnije mečeve do kraja 2013. godine, baraž sa PIK Segedom u EHF Ligi šampiona, nastavili na obalama prelepog Ohridskog jezera. Ispunjene tribina otvorenog terena „Ženska plaža“, kao i sportske dvorane u kojoj su se igrali mečevi drugog dana turnira zbog velikog nevremena, dovoljno govore o tome, kolika je tradicija ovog turnira, ali i rukometa u ovom delu Makedonije. Naravno, više od 6000 gledalaca u četiri turnirska dana, uživalo je, pre svega, u vrhunskim partijama ekipa iz četiri države sa zavidnim iskustvom i u EHF Ligi šampiona. Kvalitet je bio preduslov svega:

– Zadovoljni smo organizacijom turnira ove godine. Za narednu planiramo i izgradnju južne tribine sa VIP i novinarskom ložom. To bi dovelo do povećanja kapaciteta na nekih 2500 mesta, što bi omogućilo svima zainteresovanima da gledaju mečeve na turniru. Često imamo problem da ljudi jednostavno ne mogu da dođu do mesta na tribinama – kaže za Balkan-Handball.com, sekretar turnira Goko Iloski i dodaje:

– Nadamo se uskoro da ćemo moći i da pokrijemo ovaj otvoreni teren, kako ne bismo mečeve igrali u dvorani. Dvorana je nova i ispunjava sve uslove, ali tradicija ovog turnira je vezana za teren na otvorenom. Ove godine smo drugi dan proveli u dvorani.

struga2013_organizatori

PESAK KAO PREDIGRA TURNIRA

Puno je planova, a jedan od njih je vezan i za organizaciju velikog turnira u rukometu na pesku od 2015. godine. Ova rukometna disciplina doživljava veliku ekspanziju, o čemu smo svedočili i pre dvadesetak dana, kada je finale na Svetskim Igrama u Kolumbiji gledalo 10.000 ljudi. Ambijent obale Ohridskog jezera, perfektna je lokacija za tako nešto:

– Naša želja je da Struga svakog avgusta preraste u pravi rukometni centar. Turnir na pesku bi se održavao pre ovog turnira, tako da bismo u dužem periodu zadržali pažnju rukometne javnosti – zaključuje Iloski, koji je uz  predsednicu Organizacionog odbora, Liljanu Zaturovsku i Sašu Srbinoskog, najzaslužniji za nastavak uspešne tradicije organizovanja turnira u Strugi.

MOJSOVSKI: „TURNIR SE VRATIO TAMO GDE MU JE I MESTO“

Momak rođen u Strugi, najveće ime makedonskog rukometa pored Kire Lazarova i Borka Ristovskog, Naumče Mojsovski, bio je presrećan svime viđenim u svom rodnom gradu:

– Turnir se vratio na vrh, tamo gde mu je i mesto. Učestvovanje pet, šest vrhunskih ekipa to potvrđuje. Ovo je velika stvar i za moje sugrađane i nadam se da ćemo u budućnosti dobiti i nekog novog Naumčeta, Acu Jonovskog, Velka Markovskog – rekla je „alfa i omega“ Metaluga.

A kako je to zapravo izgledalo, možete videti u specijalnoj reportaži medijskog partnera RK Metalurg – „Backstage-a“, koji je prošlog vikenda boravio u Strugi.

Reportaža posle finalnog meča između Metalurga i Ivrija…

struga2013_overview

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball