Vedran Šupuković o smeni Vorija: Gubili smo što nismo smeli, i na način na koji nismo smeli! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Vedran Šupuković o smeni Vorija: Gubili smo što nismo smeli, i na način na koji nismo smeli!

Vedran Šupuković o smeni Vorija: Gubili smo što nismo smeli, i na način na koji nismo smeli!

Marko Marjanović
0 komentar

Četiri meseca i pet zvaničnih utakmica trajao je Igor Vori na klupi PPD Zagreba. „Najvrelija klupa Evrope“, kako je u glas novinarski tandem Balkan-Handball.com krstio funkciju šefa stručnog štaba PPD Zagreba, ekspresno je „istopila“ i takvu rukometnu veličinu kakvu legendarni pivotmen predstavlja u rukometnom svetu.

Njegov naslednik je čovek barem podjednakog renomea, ali sa većim iskustvom u trenerskim vodama, Vlado Šola. O smeni Igora Vorija, na pres konferenciji sazvanoj tim povodom, govorio je direktor kluba Vedran Šupuković.

-Neke velike filozofije baš i nema. Svi koji pratite rad kluba svesni ste da smo mi izgubili sedam utakmica u nizu. Rekao bih da smo izgubili neke utakmice koje nismo smeli izgubiti, dok smo pak druge izgubili na način na koji nismo smeli izgubiti. S obzirom da smo mi sada već bivšem treneru jasno dali do znanja da vidimo kao ciljeve ove ekipe ulazak u finale SEHA Gazprom lige, kao i plasman među šest najboljih ekipa u našoj grupi EHF Lige prvaka, a da smo već u ranoj fazi takmičarske godine dobrim delom kompromitovali te naše ciljeve, jasno je da smo morali nešto napraviti po tom pitanju. Posednjih nekoliko dana intenzivne smo razgovore s Igorom Vorijem vodili kako ja, tako i sportski direktor Josip Valčić i glavni menadžer Božidar Jović, iz čega se iskristalizovalo to da se sporazumno raziđemo i da pokušamo sa novim trenerom napraviti neki pozitivni šok i na taj način inicirati neke promene unutar ekipe, ne bi li ih pre svega trgnuli i pokušali pobediti u utakmici protiv Celja koja će, duboko smo uvereni, odrediti ostatak sezone – rekao je Šupuković.

ODLAZAK VORIJA: Šlag na “Kafe und Kolač” deceniju

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball