Balkan-Handball.com

Poslednji voz: Meškov Brest i PPD Zagreb za prvu pobedu u Ligi šampiona

U okviru sedmog kola grupe A EHF Lige šampiona, Meškov Brest će u sredu od 18.45 dočekati PPD Zagreb. Oba tima tražiće svoju prvu pobedu u elitnom takmičenju ove sezone, kojom bi uhvatili priključak u borbi za četvrto mesto koje vodi u eliminacionu fazu.

Gosti iz Hrvatske motiv više imaju u tome što ne znaju za trijumf u Ligi šampiona još od pretprošle sezone, ali, za razliku od prvaka Belorusije, na svom kontu imaju jedan poen, osvojen na svom terenu protiv Elveruma. 

Ove ekipe su odmerile snage početkom septembra u Zadru, kada je PPD Zagreb slavio protiv favorizovanog rivala u polufinalu SEHA Gazprom lige. 

Meškov Brest je prethodne takmičarske godine ostvario najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, ali je početak ove sezone sušta suprotnost. Novi trener Dani Gordo se već u ranoj fazi mandata suočava sa ogromnim problemima, a loši rezultati i nisu naročito iznenađujući ako se uzme u obzir kraći, realno i slabiji roster u odnosu na onaj koji je na raspolaganju imao njegov prethodnik, Raul Alonso.

Dobra vest za Ivicu Obrvana je da će mu na raspolaganju biti i iskusni Željko Musa, koji je propustio par treninga nakon povrede zadobijene u prvenstvenom duelu sa Goricom u petak. Nastup još nekoliko igrača je pod upitnikom, međutim, jasnija slika o kadrovskom stanju biće dostupna tek na dan utakmice, kako ističu iz redova hrvatskog šampiona.

Uzevši u obzir sve navedene činjenice, ovaj susret se može okarakterisati kao lepa prilika za momke Ivice Obrvana da prekinu crni niz. Da li je to zaista realnost, videćemo na terenu. 

Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *