Veselin Vujović (Vardar Pro) pred start LŠ: "Cilj je TOP 16" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Veselin Vujović (Vardar Pro) pred start LŠ: "Cilj je TOP 16"

Veselin Vujović (Vardar Pro) pred start LŠ: "Cilj je TOP 16"

0 komentar

U razgovoru za zvanični sajt Lige šampiona (ehfcl.com), trener makedonskog Vardara, Veselin Vujović, bio je veoma optimističan pred start najkvalitetnijeg rukometnog takmičenja (2009/10), koja počinje danas, utakmicom između Konstance i Valjadolida:

Veselin VujovićProtivnici makedonskog šampiona, ove godine će biti Kil, Barselona, Ademar Leon, Amicitia Cirih i Kolding. Šta je cilj Vardara?

– Svake godine imamo veće ciljeve. Ove godine je to plasman u drugu fazu Lige šampiona i plasman na treću poziciju u grupi. Bolje je da jurimo treće mesto, pa završimo kao četvrti, nego da ispadnemo, razmišljajući samo o prolazu. Liga šampiona je sve elitnije takmičenje iz godine u godinu, a ja verujem da Vardar Pro tu ima mesto.

Kako mislite da ispunite cilj?

–  Sa tri pobede kod kuće i jednom na strani. Sa osam bodova, bićemo najmanje četvrti, a ako se poklope neki rezultati, možemo biti i treći. Na osnovu dva osvojena turnira u Blacu i Doboju, kao i kvalifikacija za Ligu šampiona, verujem da su igrači fizički i mentalno spremni za tako nešto. Naravno, pobediti Kil ili Barselonu, mnogo je teži zadatak.

U kojim mečevima Vardar može da pobedi?

– Kod kuće protiv Koldinga, Amicitie i Leona. Ademar i Amicitia nisu jaki kao prošle godine. Takođe, Kolding je favorit u grupi, ali daćemo sve od sebe da ih dobijemo na domaćem parketu. Naravno, svaki bod na strani je veliki. Veoma je važna prva utakmica protiv Koldinga u Skoplju. Biće veliki pritisak da se uzmu bodovi, jer nije isto da li, posle toga, u Kil i Leon putuješ bez bodova ili sa njima.

Očekuje Vas šest jakih mečeva u dva meseca. Da li ste spremni za to?

– Kvalifikacije su pokazale da jesmo. Već posle tih šest kola, znaće se ko je ekipe će u narednu fazu. Daćemo sve od sebe. U Makedoniji imamo problem što igramo samo četiri jake utakmice sa Metalurgom – imamo slabu ligu i to je problem za održavanje forme.

Imate suspenziju EHF i ne možete da vodite tim sa klupe. Kako mislite da ćete pomoći ekipi…

– Nadam se da će mi EHF dozvoliti da vodim ekipu u Ligi šampiona. Znam da sam pravio greške u prošlosti i moram da priznam, počeo sam da razmišljam drugačije. Sada sam mirniji nego ranije. Biće mi teško da sedim na tribinama i gledam svoj tim, bez mogućnosti da mu dajem savete…

Goran Antevski (ehfcl.com)

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.