Balkan-Handball.com

Vesprem kroz iglene uši protiv letećeg Zagreba!

Mađarski Vesprem došao je do finala SEHA F4 pred 4.000 svojih navijača, ali ulogu apsolutnog favorita protiv Zagreba nije opravdao 25:24 (14:10). Leteći hrvatski sastav, pokazao još jednom da apsolutno zaslužuje sve što mu se ovog proleća dešava plasmanom među osam najboljih ekipa Evrope, nateravši Nađa, Ilića i ostale svetske zvezde da strepe do poslednje sekunde polufinalnog duela.

U finalu u nedelju od 18 časova, Vesprem će se sastati sa Meškovom iz Bresta.

Već posle nepuna četiri minuta je Veselin Vujović morao da pozove svoje momke na pauzu i podsećanje na dogovor iz svlačionice pri vođstvu mađarskog šampiona – 4:1. Našli su se Zagrepčani pred bedemom od mišića Terzića, Ilića i Nađa, ali su ubrzo našli način kako da mu se suprostave – dobrom odbranom sa raspoloženim Ivanom Stevanovićem na golu.

Jedini pravi u bekovskoj liniji hrvatskog šampiona u prvih 30 minuta, bio je Domagoj Pavlović, koji je pronalazio rupe u kompaktnoj liniji Mađara i uspevao da se provuče do mreže neraspoloženog Mirka Alilovića. Sa druge strane, Vespremov napad nije imao rešenja za agresivne i silno motivisane Zagrepčane, što je rezultiralo serijom 4:0 gostiju, koji su sa 9:5 došli do 9:9.

Ulaskom Rolanda Miklera na gol, ponovo se zategla odbrana Vesprema, koji je poluvreme završio sa furioznih 4:0 za 14:10.

VUJOVIĆ POZVAO TAJM-AUT POSLE 3:58
SERIJA 4:0 ZAGREBA ZA 9:9 (9:5)
SERIJA 5:0 VESPREMA ZA 15:10 (10:10)
ZAGREB STIGAO NA 23:22 (55.)
ŠUH “POCRVENEO” U 54. MINUTU
STEPANČIČ IZJEDNAČIO NA 24:24 (59.)

STATISTIKA

Igrač utakmice: Ilija Brozović (PPD Zagreb) / Čema Rodrigez (Vesprem)

Silno motivisani Zagreb sa odbranom koja je pročitala napad tima Antonia Karlosa Ortege, nije mario za podršku 4.000 domaćih navijača svom timu. Golgeterski post posle osam minuta prekinuo je Sandro Obranović za 15:11, i tada je krenula klackalica koja je prednost Vesprema sve do 45. minuta premeštala sa četiri na pet golova.

Sve do tajm-auta Veselina Vujovića, njegovi igrači su bezuspešno pokušavali da smanje prednost domaćina. Filip Ivić je uhvatio šut Momira Ilića, Duško Čelica navukao Lasla Nađa na probijanje, a sve to Ilija Brozović pretočio u minus dva – 21:19, kada je klupa domaćina pozvala na hlađenje (50.).

Činilo se da su golovi Ilića i Lekaia vratili neophodnu sigurnost u igru domaćina (23:19), ali se publici u “Vesprem Areni” sledila krv u žilama kada je Zlatko Horvat u 55. minutu lobovao Miklera za 23:22.

Imao je Zagreb tada lepu situaciju sa igračem više u polju, ali je naivno isključenje Josipa Valčića posle saplitanja Gašpera Marguča vratilo priču o senzaciji na početak.

Luka Stepančić je tri minuta pre kraja smanjio na 24:23 projektilom sa deset metara, a parada Filipa Ivića koji je zaustavio Lasla Nađa, dala je šansu Zagrebu da izjednači po prvi put posle 10:10. Copy-paste Luke Stepančića iz prethodnog napada je to i omogućio timu Veselina Vujovića na tačno 120 sekundi pre kraja.

Odgovornost je preuzeo Čema Rodrigez donevši svom timu 25:24 na minut pre kraja.  Laslo Nađ odlazi na hlađenje zbog saplitanja Sandra Obranovića, ali to nije bilo dovoljno da Antonio Kovačević matira Rolanda Miklera 15 sekundi pre poslednjeg zvižduka Načevskog i Nikolova. Vesprem je kroz iglene uši došao do finala.

One Comment

  1. Pingback: Domagoj Pavlović: Vujović mi podigao samopouzdanje | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *