Balkan-Handball.com

Vujović ponosan na Zagreb: Nemam šta da zamerim momcima

Poručivao je Veselin Vujović pred meč sa Vespremom da njegovi momci “pobeđuju” dok se ne dokaže suprotno i da Mađari ne bi trebalo da ih ljute. Da nije pucao iz prazne puške, videlo se već sredinom drugog dela, kada se videlo da Vesprem ne može da nadigra hrvatskog šampiona.

– Kao što smo najavili bile su strahotivo čvrste odbrane. Imali smo nekoliko puta minus od četiri, pet golova, i imali problema i utroška energije da stignemo to. Bili smo blizu da preuzmemo utakmicu, ali je ipak kvalitet Vesprema, snaga i domaći teren odlučio. Moja ekipa je pokazala veliki voljni momenat i disciplinu u igri. Ovo je jedna od utakmica u kojoj nemam ništa da zamerim ekipi. Bilo je grešaka, ali bilo je tako dobrih stvari da sam ponosan što sam danas bio trener Zagreba.

Prokomentarisao je Vujović i meč za treće mesto sa Vardarom.

– Jako je nezahvalno igrati za treće mesto na ovim turnirima. I Vardar i Zagreb će više razmišljati o utakmicama sa Barselonom i Kelceom, ali sam siguran da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu.

Trener Vesprema Antonio Karlos Ortega ovako je video težak duel u kome je njegov tim došao do finala:

– Čestitam Zagrebu, odigrali su ozbiljan meč i bili uvereni u pobedu do samog kraja. Čekao sam ovakav meč. Kada smo imali dobar napad, onda smo mašili par izglednih šansi. Došli smo do pobede u poslednjem napadu. Imamo još dug put da pređemo.

Desni bek Zagrepčana Luka Šebetić ukazao je na propuštenu šansu:

– Bili smo blizu, izgubili samo za gol u ovakvoj atmosferi. Nismo odustali kada smo bili u minusu od četiri i pet golova.

Najefikasniji sa pet golova pred Momira Ilića, u dresu Vesprema bio je i Đerđ Ivančik:

– Publika je mogla da vidi odličan meč. Obe ekipe su se jako borile. Spremali smo se cele nedelje za ovaj meč. Počeli smo dobro, ali u drugom delu smo imali problema.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *