Balkan-Handball.com

Juniorsko EP (ž): Pobeda za Austriju – Holandija već u polufinalu!

19Rukometašice Austrije trijumfom protiv Španije sa 27:23 (12:12) otvorile su glavnu grupu 1 Evropskog prvenstva za juniorke. Domaćin šampionata, selekcija Holandije savladala je Rumuniju sa 39:27 (19:16). Holanđanke su ovom pobedom otvorile vrata ka polufinalu, dok je Rumunkama potrebna pobeda nad Austrijom, kako bi se našle u polufinalu.

Španjolke i Austrijanke odigrale su veoma neizvestan i izjednačen susret. Tokom čitavog prvog poluvremena trajao je rezultatski egal, ekipe su bile veoma nervozne, pa nije viđeno puno golova.
U drugom poluvremenu, španska reprezentacija je uspela da prva „probije led“ i preuzme vođstvo od dva do tri golova. Tu prednost „Furija“ je čuvala tokom većeg dela drugog poluvremena, ali nije uspela da je sačuva do kraja susreta. Austrijanke su popravile igru u napadu i realizaciju, što im je omogućilo da sitgnu prednost protivnika i da preokrenu rezultat u svoju korist. Španija je svim snagama pokušavala da makar dođe do nerešenog rezultata, ali je reprezentacija Austrije zasluženo slavila.

Reprezentacija Holandije praktično je obezbedila plasman u polufinale pobedivši Rumuniju, koja se na ovom šampionatu pokazala kao neugodan protivnik. Rumunke su bile ravnopravan rival samo u prvom delu susreta, kada su igrale dosta dobro protiv favorizovanog domaćina i imale aktivan rezultat. Ipak, u drugom poluvremenu, popularne „Lale“ su dodale gas i ubrzo se rezultatski odlepile. Odlična odbrana i raznovrstan napad bile su glavna prepreka Rumunkama, pa su na kraju doživele ubedljiv poraz.
U sledećem kolu glavne grupe 1 sastaju se Holandija – Španija i Rumunija – Austrija.

U grupama za razigravanje postignuti su sledeći rezultati: Slovenija – Ukrajina 23:22 (8:9), Rusija – Norveška 28:22 (9:10), Poljska – Nemačka 19:20 (11:11), Mađarska – Francuska 28:29 (11:16).

STATISTIKA AUSTRIJA – ŠPANIJA

STATISTIKA HOLANDIJA – RUMUNIJA

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *