ZVUČI KAO "SKRIVENA KAMERA": Banjalučki Borac prestaje sa radom - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan ZVUČI KAO „SKRIVENA KAMERA“: Banjalučki Borac prestaje sa radom

ZVUČI KAO „SKRIVENA KAMERA“: Banjalučki Borac prestaje sa radom

zika.bogdanovic
0 komentar

Zvuči kao skrivena kamera. Nekadašnji šampion Evrope, RK Borac iz Banjaluke prestaje sa radom. Saopštenje kluba prenosimo u celosti

„Najveći domaći sportski brend, Rukometi klub Borac m:tel, od četvrtka, 13.9.2018. godine, prestaje sa pripremama za početak naredne sezone, odnosno obustavlja trenažni proces svih selekcija, od prvog tima do najmlađe generacije.
Razlozi za ovaj radikalan potez, na koji smo primorani, su nedostatak ne samo finansijskih sredstava, nego i infrastrukturnih objekata za treniranje.

Posljednje dvije sedmice, zbog zauzetosti SD Borik, prvi tim, aktuelni osvajač Kupa BiH, trenirao je u dvorani u Čelincu, što iziskuje nove značajne troškove, a mlađe kategorije, koje redovno osvajaju najsjajnija odličja i u BiH i u regionu, bile su primorane da treninge održavaju u parku Mladen Stojanović, što je nedopustivo!
Podsjećamo da je ova uprava, na čelu sa Milanom Radovićem i Marinkom Umičevićem, u prethodnom periodu, uložila ogroman trud, energiju, vrijeme i novac da bi vratila naslijeđene dugove. Prethodnih pet godina, na godišnjem nivou, izdvajana je trećina ukupnog budžeta Kluba za vraćanje tih naslijeđenih dugova, uz servisiranje tekućih troškova, a u tom periodu osvojili smo četiri titule šampiona BiH i četiri Kupa BiH.

Borac savladao Zvezdu za trofej na Banjici

Ističemo da, kao odgovoran kolektiv, trudimo se maksimalno izmiriti poreske obaveze, a ove godine po osnovu poreza uplatili smo više od 70.000 KM (porezi, doprinosi i PDV), od čega više od 60.000 KM samo u posljednjih 15-ak dana. Osim sportskih rezultata, ovo je još jedan od razloga da dobijemo daleko veću podršku svih aktera našeg društva nego što je imamo.

Zbog svega navedenog, nismo u mogućnosti da obezbijedimo dodatna sredstva kako bismo i u narednom periodu trenažni proces svih selekcija održavali van Banjaluke, ali i obezbijedili normalno funkcionisanje Kluba. Nažalost, zbog toga primorani smo da, kao jedan od rijetkih kluba iz Banjaluke i Republike Srpske, koji je izborio nastup u nekom od evropskih takmičenja, obustavimo rad do daljnjeg.“

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball