Svetske igre gluvih: Srbija u polufinalu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Best Svetske igre gluvih: Srbija u polufinalu!

Svetske igre gluvih: Srbija u polufinalu!

0 komentar

 Sa Svetskih Igara gluvih i gluvonemih u Tajvanu lepe vesti. Rukometna reprezentacija Srbije je izborila plasman u polufinale, gde će najverovatnije igrati sa selekcijom domaćina, Tajvana. Izabranici selektora Vojislava Maleševića su na startu turnira ubedljivo savladali selekciju Tajlanda 50:4 (20:2), a zatim i najvećeg rivala na ovom takmičenju, komšije iz Hrvatske u reprizi finala Evropskog prvenstva 31:23 (14:11).Vrlo je verovatno, da će ovo biti finale i Svetskih Igara, ali "Orlove" 10. septembra čeka polufinalni susret.

Iz daleke Azije, javio nam se golman reprezentacije Vladimir Tepavac, koji je prokomentarisao meč sa Hrvatima:

– Sada smo potvrdili pobedu sa EP-a 2008. u Beogradu kada smo se borili za zlato! Utakmica je bila prava, srčana sa obe strane. Obe ekipe su želele pobedu, iako su obe ekipe plasirane u polufinale. Lako je moguće da se opet sastanemo sa njima u finalu. Pobeda se kovala postupno. Vodili smo igru mudro i bez srljanja, ali sa mnogo borbenosti u odbrani i sa kolektivnom igrom u napadu. Hrvati su forsirali brzi centar, ali ni to im nije mnogo pomoglo. Mi smo fizički najspremnija ekipa, a samo nas je 11 zbog nedostatka novca, nismo kompletni. Trener Vojislav Malešević i pomoćni trener Milićević su sjajno pripremili ekipu. 

SRBIJA – TAJLAND ………50:4 (20:2)
Srbija: Radojevic 2, Brakocevic 5, Stojkovic 5, Djordjevic, Rokic 4, Pavlovic 5, Durakovic 12, Drobnjak 2, Tutic 10, Nikolic 5.
SRBIJA – HRVATSKA……31:23 (14:11)
Srbija: Radojevic 2, Brakocevic 13, Stojkovic 1, Djordjevic 2, Rokic, Pavlovic 1, Durakovic 6, Drobnjak, Tutic 3, Nikolic 3.
 
Inače da pomenemo i to da je na otvaranju Svetskih Igara gluvih, koje su pandan PAraolimpijskim Igrama na stadionu bilo 40 hiljada gledalaca, a da još 20 hiljada nije moglo da uđe. Preko 4200 sportista iz stotinak zemalja se bori za medalje, a opslužuje ih čak 10000 volontera. 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball