Đordi Ribera nakon finala: Nedostajala tranzicija i laki golovi - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 Đordi Ribera nakon finala: Nedostajala tranzicija i laki golovi

Đordi Ribera nakon finala: Nedostajala tranzicija i laki golovi

Marko Marjanović
0 komentar

Đordiju Riberi je za dlaku izmakla treća uzastopna titula prvaka Evrope sa Španijom. U dramatičnom finišu, Švedska je pobedila 27:26 (12:13) golom Niklasa Ekberga sa sedam metara po isteku vremena.

Ipak, svima nam je jasno, genijalni španski selektor napravio je veliki uspeh sa podmlađenom i u sastavu izmenjenom selekcijom kojoj je nedostajala udarna igla, Aleks Dujšebaev.

Svoju veličinu, Ribera je dokazao i time što nije komentarisao veliki propust sudija u poslednjem minutu, kada nije dosuđen faul nad Đoanom Kaneljasom.

-Nismo uspeli da pronađemo igru u tranziciji iz dobre odbrane, to nam je nedostajalo u finalu. U prethodnim utakmicama smo uspeli da iz osvojenih lopti organizujemo i realizujemo brze kontre, ali u ovoj utakmici to nije bio slučaj. Morali smo konstantno da napadamo pozicionom igrom, što nije bilo nimalo lako. I pored toga, uspeli smo da preokrenemo do poluvremena, iako smo loše počeli. 

-U drugom poluvremenu, imali smo dosta uspona i padova, i u napadu i u odbrani. Imali smo lepu priliku, poslednji napad pri nerešenom rezultatu, ali na kraju, prevagnulo je na stranu Šveđana. Međutim, moram da od srca čestitam i zahvalim se ovim momcima na svemu što su uradili za svoju reprezentaciju poslednjih mesec i po dana. Uprkos svim problemima, brojnim promenama, svako od njih se borio do kraja. Sačuvali smo španski rukomet u vrhu elite – zaključio je španski trenerski mag.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball